Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 17 април 2013 г.

ПИЦА "ВЕРДИ"






Някъде от темите на БГ-мама видях тази рецепта ,една от потребителките я беше пуснала, но линка нещо не ми се отваря и загубих източника.
Та ако някой си я познае моля да се обади за да посоча източник.
Беше споменато ,че това е оригиналната рецепта на пицария "Верди" и съм сигурна ,че е истина защото няма разлика никаква.




Ще напиша и аз рецептата така както съм я преписала за да не я изопачавам.

Продукти за тестото

500 гр.- брашно
20 гр.- мая - 1/2 кубче (аз сложих в брашното 7гр суха на д-р.Йоткер)
1 ч.ч.- прясно мляко (мляко сложих-250мл)
2 -яйца
8 с.л.- олио
Аз сложих и солчица две щипки в тестото

Приготвяне
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/.
Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата.
Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало.
Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

Не е нужно да втасва, нито да се разточва.
Количеството става горе долу за 2 тави.



Ето и оригиналните плънки за различните пици.

"Парадизо"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено пиле, пушено сирене, царевица, чеснов сос, маслини, магданоз, риган


"Бягащо пиле"

кашкавал, дом.сос, пушено пиле, гъби, царевица, риган


"Вегетариана"

кашкавал, дом.сос, гъби, царевица, чушки, маслини, грах, магданоз, риган


"Калцоне"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено сирене, гъби, чорбаджийски чушки, чеснов сос, магданоз, риган




Може продуктите да са по желание както направих и аз в случая каквото имах в хладилника.
Лионска наденица ,доматено пюре,маслини,кашкавал. Това е за едната тава.



За втората сложих доматено пюре,лионска наденица ,маслини,кашкавал,пушено сирене,натрошено саламурено сирене.
Пече се бързо и работата е само да се нареди, ако си направиш тестото предварително и го съхраняваме в хладилника.
Пробвах от вечерта си я наредих и завих със опаковъчно фолио и сложих във хладилника до сутринта.
Сутринта я изпекох във фурната за 15мин. и воалаааа пица мечта!
Много вкусна беше и горещо ви я препоръчвам!




22 коментара:

  1. Щом я препоръчваш,значи е много вкусна.Направила си я пица-трепач.
    Поздрави и прегръдка от мен,Зиче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе понеже много хора в къщи се хранят и от тях виждам и приценям че е вкусно защото си личи когато е вкусно и когато не е .
      За това и препоръчвам винаги когато се омита направеното за минути.
      Направи я на твоите със сигурност ще я харесат.

      Изтриване
  2. Зиче, на снимките така хубаво се е разтекъл кашкавалът, че ми иде да схрускам монитора;) Изглежда невероятно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче като има материал всичко е неустоимо мила:))))
      Направи си пица ,остави ми монитора моля те ха ха ха ха
      целувки!

      Изтриване
  3. Снимките са страхотни, Зиче! Задължително ще опитам тестото - хареса ми.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елти ,направи я пицата наистина си заслужава. Аз пробвах даже и от вечерта си я направих и завих със фолио и в хладилника я държах.Сутринта я сложих във фурната и за 15мин пицата беше готова много хубава много бърза!
      Прекрасен да е денят ти миличка!

      Изтриване
  4. Зиче, тази публикация е много полезна, а пицата със сигурност е много вкусна. Аз " Верди" не съм пробвала, но тази е неустоима! Поздрави, Зиче и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце не е с плънките от верди ,но ти казвам беше невероятна вкусна и със материалите които имах.
      Непременно я пробвай мила ще останете доволни.
      Прегръщам те!

      Изтриване
  5. Здравче, чудесно предложение! Това че тестото може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилника много ми допада!
    Полезна информация за плънките!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тиле, това е за хора които нямат време много да готвят а така предварително като се приготви например тестото ,после да си я нареди пицата и когато може да си я изпече. Много ,много хубава и вкусна даже и когато се притопли ,страхотно тесто.
      Радвам се ,че съм била полезна и според мен така трябва да е кой каквото интересно види да го споделя за да достигне до много хора.Все пак за това са и тези блогове да са в полза на хората.
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  6. Зиче, чудни пици. А и домашни - с нищо не отстъпват на другите.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Ехе, прекрасни са, а пък и тестото изглежда лесно, Здравче!Благодаря, отбелязвам си за внука, че пак ще идва за лятото!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче ,със сигурност на внук ти ще се хареса пицата ,непременно му я направи!
      Прегръщам те!

      Изтриване
  8. И козунакът ти е страхотен, Зиче, но снимките на тази пица ме плениха изцяло.
    Изглежда приказно... харесах и тестото, благодаря за споделената рецепта.
    Сърдечни поздрави, усмивки и пролетно настроение, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианче, аз със снимките съм много зле ,но пък ме зарадва твоята похвала защото като знам ти какви невероятни снимки правиш направо моите са нищожни.
      ПРЕКРАНИ ПОЧИВНИ ДНИ ДИАНЧЕ!

      Изтриване
  9. Прекрасни са, Зиче! Ще пробвам непременно, особено щом е без втасване!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче няма втасване няма чакане ,пицата стана за 30мин със месене на тестото и с печенето.
      Пробвай сигурна съм ,че ще ви хареса!

      Изтриване
  10. Una verdadera exquisitez muy bien hecha,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Rosita Vargas Сърдечно ти благодаря миличка! Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  11. aaaah,moyata malka şterka ne obiça mesno,pravya s kakvoro zelençukovo namerya ,ama sıs salamçe,nadeniçka....mmmmm....vkusnotiya ,pitsata vseki obiça,tazi i az sı ya pravila ,mnogo praktiçno,osobeno veçer praviş,sutrin za zakuska.......mmmmmm....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря MAZES! Наистина ,че е невероятна със саламче но и със зеленчуци става също хубава.
      Прегръдки !

      Изтриване