Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 4 март 2016 г.
Благ родопски клин
Ето и поредната рецепта от Павел Козарев
Въпреки ,че това не прилича на клин ,това е наименованието в родопският роден край на Павел Козарев.
Всеки район в родопите си имат различно название на всяка рецепта и това е една от тях.
ЗА ТЕСТОТО
2 ч.ч. -бравшно
1/2 чаша вода и 1/2 прясно мляко
щипка сол
една чаена лъжица олио
Плънка
смлени орехи
и захар
сироп
3ч.ч.-вода
2ч.ч.-захар
ако обичате по сладко 1:1
Меси се тесто за баница,
точи се кора,
реже се на 3,ръси се с плънката,свиват се на руло,и се режат на хапки,
нареждат се в намазана тава с олио,и отгоре се пръска с олио
Пече се на 200 градуса
Прави се сироп изстива клина и се залива с марен сироп .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Лелеее,това сладко го правеше моята майчица,ще се пробвам!
ОтговорИзтриванеПробвайте, не е трудно и е много ,много вкусно!
ИзтриванеПоздрави!
А колко трябва да е тънка кората
ОтговорИзтриванеКато за баница.
ИзтриванеА колко трябва да е тънка кората
ОтговорИзтриванеКато за баница ,ако можете и по тънка направете.:)
ИзтриванеНяма ли мая в рецептата?
ОтговорИзтриване