Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 1 април 2016 г.

ХЛЯБ "ТОПКА" с едно втасване







ПРОДУКТИ
250 мл.- хладко прясно мляко
1-яйце
1 ч.л.с връх -сол
1ч.л.-захар
2 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
1 пакетче суха 7гр. - мая /или 1/2 кубче 21гр. /
около 600гр. брашно за средно меко тесто




ПРИГОТВЯНЕ:
Сухата мая направо в брашното слагам.
Прясната мая, разтварям във топлото мляко.

От всичките останали продукти замесих средно меко тесто.
На ръка, ако се меси , в кладенче се изсипват всички продукти и се замесва тестото.
На машина, ако се меси, се слагат всички продукти и се меси докато спре да маже под бъркалките.
ВЕДНАГА ОФОРМИХ НЕ ОСТАВИХ ТЕСТОТО ДА ВТАСВА!!!
Оформих на топка .
В кръгла желязна купа 20 см. диаметър, покрих с хартия за печене и сложих топката тесто .
Хубаво набрашних отгоре тестото да побелее.
Нарязах отгоре тестото с ножче за бръснене.
Оставих да втаса завит с кърпа във фурната на 50 градуса около 40 -50мин.


Пекох на 180 градуса ДОКАТО СЕ ПРЕПЕЧЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ.








7 коментара:

  1. Зиче, хлебчето изглажда превъзходно по описанията и на снимките, но не беше ли редно да дадеш и една снимчица на отрязания хляб? Важно е и как изглежда отвътре, според мен... :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е редно ,но за вас отивам да снимам щом толкова искате.За вас винаги ще се постарая!

      Изтриване
    2. Готово ,дано сте доволни :)))))Не са хубави снимките че са на нощна светлина но одеве беше топъл и нямаше как да го нарежа за да снимам.

      Изтриване
  2. Токущо гласувах.Желая ви успех

    ОтговорИзтриване