![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSZiVXb-4h1ruGNDeyFHBIFVdC-5-6I95M5PmMvrjZ-f4jGJNlTlzqfub0HhhNpmCx6B5npT4j0MHA-UgYqrHSnRPJXUcHgJ0KL1eD-V9xEabSpo_GOlwLF1WMx3i55kf35vydRwtm0zs/s640/IMG_20181001_121414.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsWceTIc3rU1ydg_r-HbQKD4bx8l5OHsKAetPUZ96a9doSM3t8LlpDo0yYkBkBN8EqD80NFxdFl6dRdp-tQCWwh3ObIoqTjvehr31H7PgHqgaTHR9Z1tljnjyV5rYgQrCyyKmfQzrtZIc/s640/IMG_20181001_121751.jpg)
ЕТО И ПРОДУКТИТЕ
червени или зелени ,чушки
1ч. 200гр-ориз
2-3бр -кромид лук нарязан на ситно
2-3 домата настъргани
500гр.-кайма смес/може и без кайма, ако искате да са постни/
100мл- олио и малко още за поръсване на чушките в тавата
малко червен пипер
джоджен
чер пипер,
сол
За млечният сос
1 кофичка -кисело мляко
2 бр.-яйца
1 с.л.-брашно
Всичко това се разбърква до получаване на хомогенна смес.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvb1SsqdtvyeHRKnbwAkMZeWPDHI4QcCeHjwkPLuMxszfycgg6_wCRwFOl5Cx033WRclMTbSj2u1PSGj9VZNwuoG9I4pdmhg-PrSsNkZgCSjArY3uvSRxm98rWzitK8jruiROWA7dZsOs/s640/IMG_20181001_121815.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmw_gxYUdljAZxVWWvxFHvyckTXP8bRFgFp06ifW-359mHAc8aFy7jz6iF2R9phbuus1IR6hoAh2TygsoEXqCV_m3gASy-TYU90rAnqSbQfvFCwUiPtPy5HX-XjnQjF9-HXCYUj8nqCnI/s640/IMG_20181001_121824.jpg)
ТАКА ПРИГОТВИХ...
*Запържих хубаво кромида в олиото и сложих каймата като веднага я намачках до раздробяване на ситно с прибора за пасиране на картофи.
*Сложих и измитият ориз и той да се запържи да стане стъклен.
*Прибавих червеният пипер и доматите.
*Сипах една чаша водичка и на тих огън,варих докато ориза набъбне.
*Прибавих сол чер пипер и джоджен.
*Хубаво разбърках и оставих да отдъхне плънката.
*Изтърбуших чушките и ги напълних със сместа.
*Потопих в брашно отвора на чушката да се запечата плънката.
*Наредих ги в тавичката.
*Полях отгоре чушките с олио и малко вода ,течността да е едно пръсче на дъното .
*Завих тавата със фолио.
*"Метнах" ги във фурната на 220 градуса докато заври и после намалих на 150 градуса за около 20 мин.
*"Метнах" ги във фурната на 220 градуса докато заври и после намалих на 150 градуса за около 20 мин.
*Махнах фолиото запекох докато чушките се запекат отгоре.
Здравче,
ОтговорИзтриванемоя позната прави точно като теб пиперките с млечен сос с кисело мляко.Аз ги правя по - различно без добавки, но със собствения им сос.Прекрасен сос се е получил към това традиционно българско ястие.
Поздрави !
Все по-златен става кулинарният ти рецептурник, Здравче! Всяка от рецептите ти е вкусна и добре обяснена. Много обичам пиперките на фурна, а тези изглеждат изкусително! Поздрави!
ОтговорИзтриване