ЕТО И ПРОДУКТИТЕ
червени или зелени ,чушки
1ч. 200гр-ориз
2-3бр -кромид лук нарязан на ситно
2-3 домата настъргани
500гр.-кайма смес/може и без кайма, ако искате да са постни/
100мл- олио и малко още за поръсване на чушките в тавата
малко червен пипер
джоджен
чер пипер,
сол
За млечният сос
1 кофичка -кисело мляко
2 бр.-яйца
1 с.л.-брашно
Всичко това се разбърква до получаване на хомогенна смес.
ТАКА ПРИГОТВИХ...
*Запържих хубаво кромида в олиото и сложих каймата като веднага я намачках до раздробяване на ситно с прибора за пасиране на картофи.
*Сложих и измитият ориз и той да се запържи да стане стъклен.
*Прибавих червеният пипер и доматите.
*Сипах една чаша водичка и на тих огън,варих докато ориза набъбне.
*Прибавих сол чер пипер и джоджен.
*Хубаво разбърках и оставих да отдъхне плънката.
*Изтърбуших чушките и ги напълних със сместа.
*Потопих в брашно отвора на чушката да се запечата плънката.
*Наредих ги в тавичката.
*Полях отгоре чушките с олио и малко вода ,течността да е едно пръсче на дъното .
*Завих тавата със фолио.
*"Метнах" ги във фурната на 220 градуса докато заври и после намалих на 150 градуса за около 20 мин.
*"Метнах" ги във фурната на 220 градуса докато заври и после намалих на 150 градуса за около 20 мин.
*Махнах фолиото запекох докато чушките се запекат отгоре.
Здравче,
ОтговорИзтриванемоя позната прави точно като теб пиперките с млечен сос с кисело мляко.Аз ги правя по - различно без добавки, но със собствения им сос.Прекрасен сос се е получил към това традиционно българско ястие.
Поздрави !
Все по-златен става кулинарният ти рецептурник, Здравче! Всяка от рецептите ти е вкусна и добре обяснена. Много обичам пиперките на фурна, а тези изглеждат изкусително! Поздрави!
ОтговорИзтриване