Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 30 октомври 2018 г.

РИБЕНИ КЮФТЕТА




ПРОДУКТИ
200 г.- бяла риба,костур, каракуда,може и друга но обезкостена и хубаво смляна
1-2- яйце
1 малка глава настърган кромид
2 с.л.-царевично брашно
1ч.л.-галета
малко сода бикарбонат
сол
черен пипер
чубрица
олио - за пържене

Така направих:
Изчистих хубаво рибата и я филирах да няма кости
Смлях кайма в комбайн... /може и на месомелачка няколко пъти да се пусне/.
Сложих по ред продуктите в снимките се вижда постъпково
 сол


яйцето


2с.л.-царевично брашно


1с.л.- галета


малко сода


чер пипер


чубрица


Смесих всички подправки с рибната кайма.
Омесих добре каймата и с мокри ръце оформих кюфтенца.


Овалях всяко в галета и изпържих до златисто.
Направих по същият начин и от каракуда ,като хубаво я изчистих от костите и смлях.
Тях ги овалях в корнфлейкс и изпържих на средна температура.
Пърженето на рибните кюфтета трябва да става в НЕ много сгорещено олио за да може да се изпържи рибата и отвътре.



Гарнирах с картофени топчета




~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар:

  1. Здравче,
    много вкусни стават кюфтетата от риба, лесно се правят стига рибата да е добре почистена.Чудесно предложение.Много, много отдавна не съм приготвяла кюфтета от риба.Благодаря,че напомни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване