Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 7 май 2019 г.

Козуначен браунис


Ето снимки и от вторият път когато го правих и отново стана невероятен.




Рецептата е на Дани от кулинарният и блог ОПИТАЙТЕ...
ДАНИ, БЕЗКРАЙНО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА НЕВЕРОЯТНАТА РЕЦЕПТА!
Ето и рецептата и какво сложих аз

Продукти за тава 20х20 sm.
1ч.ч = 240мл

1/3ч.ч.- масло
6с.л.- какао на прах
3ч.ч.-смлени трохи козунак
1бр.- бакпулвер,"Д-р Йоткер"
1ч.ч- смлени орехи,
2бр.- яйца
2с.л.- заквасена сметана/аз сложих гъсто мляко/
3/4ч.ч.- захар
ванилия,ром и корички на "Д-р Йоткер"

Глазура:
Може да използвате готова шоколадова глазура "Д-р Йоткер"
Аз използвах 50гр-черен шоколад и 100гр-млечен шоколад.
Разтопих ги на водна баня с 2с.л.- прясно мляко и на върха на ножа масло.

Приготвяне:
За смилане използвах кухненски блендер за сухият козунак.
Количеството на захарта ще варира и зависи от сладостта на използваното печиво /ако е сладък козунака може и по малко захар да се сложи 1/2ч.ч./ За целта може да се използва и изостанал кейк или хляб.
Тавата покрих с хартия за печене.
Фурната включих да се загрява на 175С.
В блендер, на ръка или кухненски робот смлях до средно ситно козуначените /хлебни/ трохи.
Разтопих маслото.
Смесих трохите с бакпулвера, захарта, какаото, смлените ядки и ароматите.
Яйцата със заквасената сметана/ при мен киселото мляко./
Събрах двете смеси, и хубаво разбърках.
Получи се тесто с гъста консистенция.
Изсипах в тавичката

и пекох в затоплената фурна в продължение на 25-30 мин., до леко суха клечка.
Извадих от фурната и оставих да се охлади в съда.
Както повечето печива от вида "браунис" за по-добър вкус, е желателно да престоят няколко часа - при мен за нощ.
Следва глазурата на "Д-р Йоткер"- много лесна,и с чудесен вкус.
Аз полях със шоколада.


Целогодишно си го правя като си купя козунак и го изсуша после го смилам и в пликче във фризера да имам под ръка.







”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара:

  1. Една трета чаена чаша масло е около 80 грама някъде,нали?

    ОтговорИзтриване
  2. 1/3 ч.ч.- си е 1/3 зависи каква чаша 200мл. или 250мл. е. С каквато чаша започнете да мерите с нея мерите всички продукти!

    ОтговорИзтриване