Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 26 август 2019 г.

Бързо кьополу, без печене на патладжаните и чушките



Тази рецепта взаимствах от моята Едросмляна лютеница
щом лютеница може да стане толкова хубава и бърза по този начин без да се печат и белят патладжани и чушки,защо да не
стане и кьополу???
Та ето го, стана много нежно и вкусно за 30мин се свари ,после пасирах и стерилизирах. За 45-50мин. имате кьополу.
От тази доза станаха 7 бурканчета от 200гр.



ПРОДУКТИ
3бр.големи- патладжани
/тези бяха зелени отвънка, но пък се оказаха много вкусни. Може да използвате, всеки вид патладжани/
7-8бр.- ГОЛЕМИ -червени чушки /ако са малки,поне 10бр./
100мл.-винен оцет
1с.л.- сол
1ч.ч./250мл. -олио
1 глава- чесън
1/2 връзки магданоз/ ПО ЖЕЛАНИЕ/


Приготвяне:

ЧУШКИТЕ СА СУРОВИ НЕ ПЕЧЕНИ!!!
Нарязах на парчета чушките,патладжаните и обелих чесъна.


Сложих в тенджера 5л..
ТРЯБВА ТЕНДЖЕРАТА ДА Е ПЪЛНА С ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ!!!
Тенджерата 5л.когато е пълна със зеленчуци, е съобразена за подправките,олио,оцет,сол.....
Прибавих чесъна,солта,оцета и олиото.
Разбърках всичко и сложих на котлона да ври.



Пържих на НЕ силен огън за да не загори ,докато остане на мазнина,като разбърквах от време на време.
Извадих тенджерата, когато беше готова сместа .


Пасирах зеленчуците, може горещи, а може и поизстинали, зависимост от пасатора дали издържа на висока температура.
Колко едро ще пасирате е въпрос на вкус, аз оставих да има и частици, но ако желаете може да направите съвсем фина сместа.



Ако гъстотата на сместа не ви допада, може да върнете тенджерата  на котлона, още малко.
Опитайте на вкус дали е добре,и прибавете ако нещо ви липсва,сол,подправки...
Готовото кьополу насипах в измити и подсушени буркани, затворих ги и стерилизирах за около 15 минути, от момента на завиране на водата.
Извадете ги още горещи, като внимавате да не се изгорите и ги обърнете с капачките надолу, докато се охладят.



Готовото кьополу, съхранявайте на тъмно и хладно място.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

5 коментара:

  1. Зиче, копьолуто носи и един два домата за това количесво. И ръска кимион- сетне става стана като мръфчеста менджа, а магданозът си е класина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бате ,домати в кьополу не обичаме че ни излизат киселини и за това е така в рецептата ми за нас си но стана супер и така.

      Изтриване
  2. Здравче,
    аз добавям оцет при сервирането.Не добавям домати, а тиквички и става чудно кьопоолу.Не осоляваш ли патладжаните предварително за да се отцеди горчивия им сок ?
    Ще изпробвам рецептата, бърза и лесна е.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лени на днешно време горчиви патладжани не съм срещала и аз не соля предварително от години.Оцета си е вътре направо си ям като лютеничка става така.Не е класиката кьополу това си е мое измислено за нашите стомаси.Пиздрави и от мен!

      Изтриване
  3. И аз горчиви патладжани не съм срещала и много рядко осолявам и то ако около мен има някоя майка/свекърва. Хаха. Нищо не ми горчи.
    Чудесна идея, Зиче. Ще я споделя на свеки и майка, че те правят често кьопоолу.

    ОтговорИзтриване