Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 11 декември 2019 г.

Реване със кадаифена платка



Човек като си няма работа, мисли щуротии.
Ами получи се, и то много вкусно и по-различно от обикновеното реване.
Горещо ви препоръчвам да опитате!



ч.ч. = 220мл.
тава- 25см.


ПРОДУКТИ:
4 -яйца
1ч.ч-захар
1,1/2ч.ч-брашно
1-бакпулвер
1-ванилия

за платката:
2ч.ч.-натрошен кадаиф /аз използвах от този който е за заливане/
50гр.-масло

за сиропа:
3ч.ч.-вода
2,1/2ч.ч-захар /захарта може, по малко или повече да бъде,по ваш вкус/

ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и захарта бих до побеляване.
Прибавих и останалите продукти и хубаво обърках.


Кадаифа изсипах в тиган и запекох докато стане кафяв


Тогава сложих маслото и разбърках хубаво да се стопи и да се усвои равномерно от кадаифа.


Намазах тавата обилно с масло.


Изсипах кадаифа и разпределих равномерно на дъното.
Може да сложите кадаифа в средата/изсипвате половината,риванена смес,  кадаифа и накрая останалата половина/ тогава няма да има проблем при сервиране.



Отгоре изсипах кексовото смес и леко със шпатула разнесох навсякъде, като внимавах да не надигам кадаифа за да не се смеси със риванената смес.

Пека на 180 градуса.
Като е готов блата, до суха клечка оставих да изстине напълно.
Сиропа се възвира на котлона и оставих да изстине/много леко да е топъл/.
Сиропирах реването.
При сервиране кадаифа малко се разпръсква за това внимателно със шпатула за торта сервирайте.
Също така може да сложите кадаифа в средата и тогава няма да има проблем.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~



1 коментар:

  1. Напълни ми се устата,отиде ми 90-дневната...хаххха...карай ще започна от 10 01.2020.много ми хареса Зиче,все измисляш нещо интересно ,някой дълъг ден ще го направя

    ОтговорИзтриване