Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 16 декември 2019 г.
Кайзеровано контра филе
Купих 3бр.
Изчистих ако има мазнини по него ,да остане само червено месо.
Зарих го в ЕДРА морска сол.
Престоя 24 часа.....
Извадих и измих обилно с топла вода.
Ако го покривате със готварска сол ,тогава,вече ще трябва да го изкиснете,за 2ч., защото ще е солено.
После завих с кърпи и притиснах между две дъски с нещо тежко отгоре,за да се доизцеди и да се посплеска малко.
Седи затиснато между 12-24 часа.....
Купувам готова подправка за -кайзер-пастърма,която я има в големите вериги ,магазини.
Ето я
която се прави на каша с бяло вино/как да се направи пише на пакета/ и се мажат филетата и да ви кажа е много хубава и от както съм я открила само нея ползвам и не се занимава да смесвам подправки.
Пробих с игла и конец филетата ,за да могат да се закачат.
Когато намазах хубаво с четка филетата ,окачих да съхнат на студено .
За овкусяване на филето с домашни подправки, ако не намерите от тази подправка:
Разбърках си на сухо подправки.....Малко чубрица,червен пипер,чер пипер и щипка лют червен пипер.
Филетата с тези подправки се овалват хубаво да полепне по тях,или може да си ги направите и тях с бяло вино и да ги намажете с четката..
Когато са готови ги прибирам в найлонови пликове и съхранявам във фризера.
Може целогодишно така да си имате филе.
Ето как съм окачила да съхнат и вече готови и нарязани.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар