Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 17 март 2020 г.
Чеснова паста за препечени филийки
Моята приятелка ,Живето и блога и Рецептите на Ζωή публикува тази рецепта и веднага я направих, защото много обичаме такива разядки.
Особено сега с Коронавируса ни трябва чесън за дезинфекция :)
Продукти-
2 ч.ч олио,
1 ч.ч. прясно мляко,
малко магданоз или копър за цвят,/Аз сложих по малко и от двете/
2,3 големи скилидки чесън
сол на вкус.
Ако обичате по-люто ,сложете повече чесън.
Всичко това в купата за пасиране.
Слагате пасатора на дъното,включвате го и издърпвате бавно нагоре.
Опитвате и добавяте ако трябва сол.
С тези продукти стана 1 бурканче.
За проба може с по кафяна чашка вместо чаена да направите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Сос скордаля му викат у гръчко и е голяма вкуснотия
ОтговорИзтриванеСос скордаля се прави с други продукти..ето рецептата истинската за
ИзтриванеСКОРДАЛЯ
ПРОДУКТИ ЗА СОСА
чесън - 7-8 скилидки
галета - 250 гр.
зехтин или олио- 120 мл.
винен оцет - 70 мл.
сол - 1 ч. л.
вода до желаната гъстота
Чесънът се пресова и към него прибавяме солта и галетата.
Бъркаме до получаване на гъста смес.
Добавяме оцетът и захтина постепенно, като през това време се бърка постоянно.
Пасираме добре цялата смес и започваме да прибавяме водичка до желаната гъстота .
Много подходящ за риба или тиквички ,патладжани и какво ли още не....!
сhttps://zi4e57.blogspot.com/2012/09/blog-post_11.html
Изтриване