Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 17 март 2020 г.

Чеснова паста за препечени филийки



Моята приятелка ,Живето и блога и Рецептите на Ζωή публикува тази рецепта и веднага я направих, защото много обичаме такива разядки.
Особено сега с Коронавируса ни трябва чесън за дезинфекция :)

Продукти-
2 ч.ч олио,
1 ч.ч. прясно мляко,
малко магданоз или копър за цвят,/Аз сложих по малко и от двете/
2,3 големи скилидки чесън
сол на вкус.
Ако обичате по-люто ,сложете повече чесън.
Всичко това в купата за пасиране.
Слагате пасатора на дъното,включвате го и издърпвате бавно нагоре.
Опитвате и добавяте ако трябва сол.
С тези продукти стана 1 бурканче.
За проба може с по кафяна чашка вместо чаена да направите.

3 коментара:

  1. Сос скордаля му викат у гръчко и е голяма вкуснотия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сос скордаля се прави с други продукти..ето рецептата истинската за
      СКОРДАЛЯ
      ПРОДУКТИ ЗА СОСА
      чесън - 7-8 скилидки
      галета - 250 гр.
      зехтин или олио- 120 мл.
      винен оцет - 70 мл.
      сол - 1 ч. л.
      вода до желаната гъстота

      Чесънът се пресова и към него прибавяме солта и галетата.
      Бъркаме до получаване на гъста смес.
      Добавяме оцетът и захтина постепенно, като през това време се бърка постоянно.
      Пасираме добре цялата смес и започваме да прибавяме водичка до желаната гъстота .
      Много подходящ за риба или тиквички ,патладжани и какво ли още не....!

      Изтриване
    2. сhttps://zi4e57.blogspot.com/2012/09/blog-post_11.html

      Изтриване