1 агнешки комплект за дроб сърма
1ч.ч.- ориз
1 глава -кромид лук накълцан на ситно
1 връзка - пресен кромид
настърган на ситно
1 малък- морков
1-2 ч.л.- сол
4 с.л.- олио
50гр. - масло
2-3 стръка джоджен - или 1 ч.л. сушен
за заливка:
3 яйца
2 с.л. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
100мл.-прясно мляко
Приготвяне
Сварих в тенджера под налягане всички дреболии за 30 мин.
Когато са сварени всичко нарязах на ситни парчета.
Нарязах на дребно двата вида лук и моркова.
Задуших ги в олиото и малко вода да омекнат.
Прибавих дреболиите и леко запържих.
Добавих и ориза и пържих да стане стъклен.
Прибавих сол на вкус и разбърках добре.
Налях 2,1/2 ч.ч. вода и оставих ориза да поеме от водата.
Когато ориза вече е полуготов добавих магданоза и джоджена, нарязани на ситно.
Изсипах ястието в тава и сложих във фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Разбърках продуктите за заливката.
Залях дроб сармата и отново върнах във фурната да се запече до златисто.
Поднесете на порции (може да поднесете като отстрани сложите кисело мляко ако обичате.)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар