Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 2 май 2021 г.

✨ Агнешка дроб сърма ✨

Необходими продукти 
1 агнешки комплект за дроб сърма 
1ч.ч.- ориз 
 1 глава -кромид лук накълцан на ситно 
1 връзка - пресен кромид настърган на ситно 
1 малък- морков 
1-2 ч.л.- сол
4 с.л.- олио 
50гр. - масло
2-3 стръка джоджен - или 1 ч.л. сушен 
 
за заливка: 
3 яйца 
2 с.л. брашно 
1/2 кофичка кисело мляко 
100мл.-прясно мляко 

  Приготвяне 
Сварих в тенджера под налягане всички дреболии за 30 мин. 
Когато са сварени всичко нарязах на ситни парчета. 
Нарязах на дребно двата вида лук и моркова. 
 Задуших ги в олиото и малко вода да омекнат. 
 Прибавих дреболиите и леко запържих. 
Добавих и ориза и пържих да стане стъклен. 
Прибавих сол на вкус и разбърках добре. 
 Налях 2,1/2 ч.ч. вода и оставих ориза да поеме от водата. 
 Когато ориза вече е полуготов добавих магданоза и джоджена, нарязани на ситно. 
Изсипах ястието в тава и сложих във фурна на 180 градуса за около 40 минути. 
 Разбърках продуктите за заливката. 
Залях дроб сармата и отново върнах във фурната да се запече до златисто. 
Поднесете на порции (може да поднесете като отстрани  сложите кисело мляко ако обичате.)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар