Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 1 май 2021 г.

✨ Козуначени пухкави кифлички ✨

Продукти за тестото: 
 200 мл.- топличко прясно мляко, 
 3 - яйца,(отделям 1 белтък за намазване) 
 2 с.л.- кисело мляко, 
 50мл.- олио, 
 4с.л.с връх- захар, (може и повече захар 7с.л. по малко Суитли 1с.л.) 
2с.л.- течен подсладител Суитли (ако не искате със Суитли слагате 250-300гр. захар, но да знаете, че когато е със повече захар, тестото втасва много бавно) 
щипка-сол, 
 настъргана кора на един лимон 
 1бр./7гр./- суха мая,или 1/2 кубче жива 
 брашно ми отиде около +,- 900гр.- използвах, брашно на "София МЕЛ" за баница 

 Още Ви трябва: 
 100мл.- олио за вкарване в тестото при месене 
 течен шоколад или мармалад 
маково семе 

 Начин на приготвяне: 
 Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата. 
Ако е суха направо се сипва в брашното. 
В купа се слага,предварително пресятото брашно. 
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млеката, олиото и яйцата. 
Сипва се захарта и солта. 
Разбърква се с лъжица. 
Меси се до средно меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно. 
В машината си знаете как се меси, аз в машина я замесих като сложих всички продукти и месих ,да не маже под бъркалките и да се събере тестото на топка. 
Изсипах тестото на плота. 
Тогава започнах да вкарвам олиото около 100мл. като МЕСЯ С НАМАЗНЕНИ РЪЦЕ от олиото Когато свърши олиото трябва тестото да е станало плътно лъскаво и много еластично. 
Оставих за 15мин да се отпусне завито с кърпа. 
Разделих тестото на 2 топки и разточих на тънко голям кръг. 
Нарязах на дълги и тесни триъгълници. 
Във всеки широк край на триъгълниците сложих шоколад (вие може да сложите всичко каквото обичате в кифлички) 
Слагаме шоколада(мармалада) и завиваме крайчетата за да не изтече. 
Започваме да навиваме като леко издърпвам тънкия край да се разтегли
Редят се в тава, покрита с хартия за печене,както е показано
Втасват 40-50 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 50 градуса. 
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!! 
Мажат се с белтък. Ръси се с маково семе. 
Пекат се при 180°C  до готовност. 
Хубаво препечете да стане хрупкава коричката ,а вътре да са пухкави!!!
Това пък се нещата направени днес за утрешният празник!
КОЗОНАЧЕНИ МЪФИНИ ОТ СЪЩОТО ТЕСТО ЗА КОЗУНАК 
КОЗУНАЧЕНО РУЛО ПАК ОТ ТОВА ТЕСТО ЗА КОЗУНАК 
Много вкусни МЪРЗЕЛИВИ КУРАБИИ
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар