Продукти
1-1,200 кг брашно
500мл- вода
3 яйца /единият жълтък за намазване/
1 кубче мая
3 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 с. л. захар
1с. л. сол
още:
1 ч. ч. мас за намазване на корите
300гр- сирене за поръсване на корите
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 500 мл. затоплена вода, след това се слагат захарта и солта и се разбърква добре.
Наливат се олиото и оцетът, разбърква се.
Двете яйца се разбиват добре и се смесват с маята.
С бъркане постепенно се сипва брашното.
Замесва се тесто и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на 2 топки с различна големина, които се разточват на тънки кори.
По-голямата кора се намазва обилно с мас, поръсва се със сирене и се покрива с по-малката кора.
След това корите се навиват на руло и се слагат в намаслена тава или покрита с хартия за печене и отново намаслена със мас.
Оставя се да втаса.
Хлябът се намазва с жълтъка на третото яйце и се пече в предварително загряна на 180 градуса.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар