Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 3 януари 2022 г.

✨ Осмарски мазен хляб ✨

Днес на гости ми е моята приятелка Нушка Цачева, с един изключително вкусен османски хляб. Направете го и ще се убедите колко е вкусен! 

 Продукти 
1-1,200 кг брашно 
500мл- вода 
3 яйца /единият жълтък за намазване/ 
1 кубче мая 
3 с. л. олио 
1 с. л. оцет 
1 с. л. захар 
1с. л. сол 
още: 
1 ч. ч. мас за намазване на корите 
300гр- сирене за поръсване на корите 

 Начин на приготвяне: 
Маята се разтваря в 500 мл. затоплена  вода, след това се слагат захарта и солта и се разбърква добре. Наливат се олиото и оцетът, разбърква се. 
Двете яйца се разбиват добре и се смесват с маята. 
 С бъркане постепенно се сипва брашното. 
 Замесва се тесто и се оставя да втаса. 
Втасалото тесто се разделя на 2 топки с различна големина, които се разточват на тънки кори. 
 По-голямата кора се намазва обилно с мас, поръсва се със сирене и се покрива с по-малката кора. След това корите се навиват на руло и се слагат в намаслена тава или покрита с хартия за печене и отново намаслена със мас. 
Оставя се да втаса. 
Хлябът се намазва с жълтъка на третото яйце и се пече в предварително загряна на 180 градуса.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар