Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 17 януари 2022 г.

✨ Луда пита - 2 ✨

Направена е от тъй нареченото лудо тесто. 
Много вариации има и много автори има това тесто, за това няма да посочвам източник,защото си го направих по мой си начин. 
Също така това тесто може да държите в хладилник в найлонова омаслена торбичка, поне седмица и пак си е хубаво за пити, мекици, пърленки, хляб и закуски. 

 Ето и съставките които аз използвах. 
2бр.-яйца от тях махаме 
1 жълтък за намазване /аз не мазах отгоре/ 
1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр. 
200гр- кисело мляко 
100гр.-прясно мляко 
3 с.л.- олио 
1/2 равна ч.л.- бакпулвер 
1 ч.л.-сол 
2 с.л.-захар 
около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто 

 Приготвяне 
Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда а направо в кладенчето всичко се изсипва. 
Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто. 
Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса ,после намазвате с отделеният жълтък разбит + малко прясно мляко и олио. 
Ако искате да го съхранявате във хладилника ,намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така ,че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата. 
Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ.
Оформянето е много просто, разделих на 4 равни части. 
Всяка разточих на правоъгълник. 
Едната намазах със олио и сложих другата отгоре ,намазах и нея и навих на руло. 
Нарязах рулото на парчета, малко под конус и наредих в тавата. 
Така процедирах и със останалите две парчета и тях наредих хаотично в тавата. 
Аз направо оформих ,покрих с кърпа и оставих да втаса във фурната на 50 градуса.
 Намазах я със жълтъка/точно тази не я мазах със жълтък, а като се изпече още топла намазах с масло/ 
Пекох на 180 градуса до готовност.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар