500гр.- гъби, печурки,кралска печурка и всички по твърди гъби
за марината
100мл- олио
50мл- светъл оцет /аз сложих 80мл./
1 пълна ч. л.- сол
1ч. л.- захар,
зърна черен пипер
няколко дафинови листа
Така се правят
Гъбите-500гр. почиствам с влажна кърпа и нарязвам на по-едри парчета.
В тенджерка наливам 100мл. олио и 50мл. светъл оцет.
Добавям чаена лъжичка сол чаена лъжичка захар, зърна черен пипер и няколко дафинови листа.
Като заври, изсипвам нарязаните гъби и ги варя някъде 7-8 минути.
Гъбите сами си пускат вода!
Прибавям няколко скилидки чесън и прехвърлям в бурканче.
Това е за 300мл. буркан.
Затварям и оставям да изстинат.
След няколко часа са готови за консумация!
Може да стерилизирате за 10мин.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар