Благодаря Мимко, за хубавата рецепта!
Наистина, че се топят в устата!
Копирам рецептата за да не се губи оригинала!
ПРОДУКТИ
300мл. - олио
150мл.- вряла вода
1бр. - бакпулвер
1бр. - ванилия
брашно + , - около 500 г
Плънка
локум
смлени орехи
За овалване
200гр.- пудра захар
1бр. - ванилия
В купа, смесете олиото и врялата вода.
Добавете ванилията и бакпулвера и разбъркайте.
На етапи към сместа прибавяйте пресятото брашно, при непрекъснато бъркане.
В края, замесете с ръце меко, нелепящо се по пръстите тесто.
Разделете тестото на 4 еднакви по големина оформени топки, всяка топка разточете на тънка кора и разрежете на 8 триъгълника. /Аз на правоъгълници ги навих/
В широката част на всеки триъгълник, поставете от любимото си сладко или локум,/аз сложих локум и смлени орехи/ навийте на кифлички и ги подредете в тава покрита с хартия за печене.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист цвят.
Горещите кифлички оваляйте в предварително смесените пудра захар и ванилия, сервирайте напълно охладени.
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Прекрасни сладки Здравче,
ОтговорИзтриванеМного лесни за изпълнение , при това с малко продукти.
Записвам рецептата за проба.Чудни са !
Наистина са много вкусни, опитай Ели!
Изтриване