Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 24 март 2022 г.

✨ ФОКАЧА с чубрица ✨


Продукти: 

 600мл. - хладка вода 
 1/2 кубче - мая /или 1 пакетче 7гр. суха мая/ 
 1с.л.- сол 
 1с.л.- захар 
 1с.л. - оцет 
 1с.л. - ракия 
 4с.л. - олио 
 + , - около 900гр. брашно за средно меко тесто. 
 чубрица 


 Замесих със всички продукти средно меко тесто и оставих завито да втаса.
От това тесто стават 3бр. фокача в правоъгълна тавичка 20см на 30см . 
Вие ако искате направете в по голяма тава като го разделите на 2. 
 Отделих тесто за една тавичка/двама сме и ни е достатъчно/, а другото тесто сложих във фризера като го разделих на две пакетчета. 
 Оформих продълговати фитили с намазнени с олио ръце и слагам в тавата и със пръсти намазани обилно с олио започнах да натискам и разпределям равномерно в тавата като правя и дупки по повърхността, оставям да втаса хубаво. 
Когато втаса намазах с олио и наръсих ронена чубрица, отгоре./Може да сложите чубрица и в самото тесто/ 
 Пека на 190 градуса до готовност. 

 Рецептата е на Симеонка Минчева Анчева-Иванова
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар