600мл. - хладка вода
1/2 кубче - мая /или 1 пакетче 7гр. суха мая/
1с.л.- сол
1с.л.- захар
1с.л. - оцет
1с.л. - ракия
4с.л. - олио
+ , - около 900гр. брашно за средно меко тесто.
чубрица
Замесих със всички продукти средно меко тесто и оставих завито да втаса.
От това тесто стават 3бр. фокача в правоъгълна тавичка 20см на 30см .
Вие ако искате направете в по голяма тава като го разделите на 2.
Отделих тесто за една тавичка/двама сме и ни е достатъчно/, а другото тесто сложих във фризера като го разделих на две пакетчета.
Оформих продълговати фитили с намазнени с олио ръце и слагам в тавата и със пръсти намазани обилно с олио започнах да натискам и разпределям равномерно в тавата като правя и дупки по повърхността, оставям да втаса хубаво.
Когато втаса намазах с олио и наръсих ронена чубрица, отгоре./Може да сложите чубрица и в самото тесто/
Пека на 190 градуса до готовност.
Рецептата е на Симеонка Минчева Анчева-Иванова
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар