Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 19 май 2022 г.

🌾 🌾 Домашен хляб - пухкав и вкусен и пърленки от същото тесто🌾 🌾



Продукти: 
300мл.- прясно мляко 
200мл- вода 
2с.л.- кисело мляко + 1/2ч.л.-бакпулвер да шупне 
1 кубче мая или 2  сухи 14гр.
1 - яйце 
1с.л.- сол 
1с.л. - захар 
5с.л.- олио 
+,- 1,200кг. брашно 

 Приготвяне: 
Всичко омесих . 
 Прибавете или отнемете брашно, ако е нужно, за средно меко тесто. 
 Разделих на 2 части. 
 Едната сложих в плик и във фризера за следващият път да го изкарам за да си направя хляб или мекици за всичко става. 
Другата част оформих на дълго хлебче, сложих в тавата, която покрих предварително със хартия за печене. 
 Оставих да втаса за около 30 мин във фурната на 50 градуса,покрит с хавлия. 
 Пекох на 190 градуса докато се зачерви отдолу и отгоре, коричката. 
 Хубавото на този хляб е, че не се рони и за 3-4 дни си е мек и вкусен!
Пухкав, нежен, вкусен! 

Направих от тестото и пърленки. 
Разточих топка колкото тенис топка от тестото на тънка кора. 
Натроших сирене и настъргах кашкавал отгоре. 
Навих на руло и тогава рулото направих на охлюв. 
Охлюва разточих на тънка пърленка колкото ви е тигана в диаметър. 
Тигана намазах с олио и сложих пърленката да се пече на среден котлон. 
Пекох от едната страна и после от другата страна до готовност! 
Станаха супер и като си меся тестото за хляба ще си правим винаги от тези вкусни пърленки.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook > 
 Също така и в Instagram  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар