Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 2 май 2022 г.

✨ Ресторантски пататник ✨

Това не е автентичен пататник , а е модифициран по ресторантите и по заведенията  с повече продукти, а едно време продуктите които сега слагат  са били кът за употреба. 
Не съм очарована да си призная. 
Няма нищо общо със автентичния пататник това си е класика и всички допълнения изопачават вкуса до такава степен, че повече ми прилича на "Тортия" отколкото на пататник. 
 Ето Ви рецептата на простичкият "Автентичен пататник ", направете си нея за да се насладите!

 
А ето и продуктите за ресторантския пататник
Продукти за един тиган
 
 Настъргах 3 средни големи,- сурови картофи. 
1 глава - настърган лук, 
150гр. - натрошено сирене 
2бр. - яйца 
сол, 
 джоджен. 
 Осолих картофите и отцедих да няма много вода. 
Всички продукти по горе хубаво обърках. 
  Трябват ни още: 
масло и олио за тигана 

  Приготвяне: Изсипах сместа върху голям тефлонов тиган с олио поръсено с щипка брашно. Сместа изсипах в тигана и разпределих равномерно, като леко притисках отгоре.Колкото е по тънък пласт толкова по бързо се изпича и по вкусно става.  
Пекох върху котлона само отдолу на слаб огън на 5та степен /да не загори бързо/ и похлупак да се задуши картофа. 
С капака върху тигана,/или на дъска както аз обръщам/ обърнах пататника. 
Сложих пак олио и брашно в тигана и изсипах внимателно,/да не се разчупи/ отново в тигана, за да се запече и от другата страна . 
Докато се пече се слага отгоре резенчета масло .
Ако искате да е постно сипете малко олио. 
Ами, да Ви е сладко!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във   Facebook
 Също така и в  Instagram
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар