2кг. -камби
4бр- големи моркови
За марината
0,500мл.-оцет
100мл.- олио
2с.л.- сол
150гр.-.захар
Черен пипер,
дафинов лист
4 стръка -целина
глава нарязан - чесън
Камбите може да са зелени и червени.
Марината със подправките чер пипер,дафинов лист сложих на котлона да заври.
Пускам първо нарязаните на шайби, моркови и варя 14-15 мин. да да се сварят но да не са преварени. Трябва да хрупкат.
Извадих ги и тогава слагах камбите за по минутка само да сменят цвета си.
Вадя ги и тях при морковите, прибавих нарязан чесън, целина и хубаво обърках.
Насипах в буркани като хубаво тъпча за да стане плътно.
НЕ се сипва от маринатата.
Стерилизирах 5 мин.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар