Измих дренките и в тенджера изсипах до половината да е с плод.
Няма значение колко е голяма тенджерата ,плода трябва да е до средата.
Налях вода до горе и сложих на котлона да заври.
Когато завря оставих на среден огън да ври 20 мин. да се разпукат и сварят дренките.
Махнах от котлона и захлупих тенджерата с капака и оставих така една нощ да се накиснат хубави и да пуснат сока си.
На следващият ден прецедих сока от плода.
Към сока прибавих ,захар 1 към 1/5 мерих с купа. една купа сок половин захар.
Така завря сока, като от време на време разбърквах.
Вря около 5 мин. да се стопи хубаво захарта.
Докато ври сиропа, сипвах внимателно в шишета и веднага завивам капачката.
Когато го разсипах цялото количество, завих шишетата с одеяло и така стоя до следващият ден.
При консумация се разрежда с изворна или газирана вода.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар