Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 29 септември 2023 г.

Палачинкови сармички с булгур и гъби 🍴╰☆

Първо направих палачинките по ТАЗИ рецепта която ми е фаворит. 
 От както имам Магическият миксер на Таперуер ми е пръв помощник. 
Затова който има такъв уред споделям как аз го правя. 
 Магически миксер на Таперуер това е разковничето за бързите и лесни палачинки. 
 Ми то било песен да се правят с него.Лесно и за сипване в тигана. Аз вече имам и от големия миксер 750мл. и ако ви харесва си го набавете 

  ОТ ТУК В ТАЗИ ГРУПА
Ето ви малко информация за него. 
Най-големият магически миксер! 750мл. за 29 лв. Рядко се предлага и е много търсен. МАГИЧЕСКИЯТ МИКСЕР 750 мл. на ВИНТ е най - после при нас.  Капакът му е стабилно, сигурно затворен винаги , защото е НА ВИНТ!!!! За палачинки, заливки на мусака и лазаня, застройки на супи, фрапе, айрян, сокове ..или просто, за да съхраним мляко, сосове, доматено пюре ...дори и легнали и дори на вратата на хладилника . . 😍Страхотен!!!😍Любим!!😍Незаменим!!! 
В ГРУПАТА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ОЩЕ МНОГО УНИКАЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАШЕТО СПЕСТЯВАНЕ НА ВРЕМЕ И ТРУД. 
 Ето я моята рецепта която използвам от години, за невероятни палачинки ,които се правят ,без да се маже всеки път тигана. 
 Нежни, тънки и много вкусни. 
 Продукти за магическият миксер 11-12бр. 
 2 - яйца 
 125 гр.- брашно 
 250мл. - прясно мляко (може да се замести наполовина с вода) 
 щипка- сол 
 1 с.л.- пудра захар 
 1 с.л.- олио 
 10 грама разтопено масло. 
 Най отдолу се слагат яйцата, после брашното, млякото и останалите продукти. 
 Тогава се разклаща 7-10 пъти и сте готови да печете в незалепващ тиган. 
 Но времето за направа няма да е същото, защото за 2мин. сте си направили сместа ,а и сипването е много лесно и бързо. 
 По същият начин може да си правите и пенкейк.
Ще се радвам, ако съм ви помогнала с тези публикации, да ви е лесно и бързо. 
 Аз съм възхитена от тези продукти и затова споделям с Вас. 
 В МОМЕНТА Е НА ПРОМОЦИЯ 


  Продукти за около 20-24бр. на тиган 
 250 гр.-брашно
0,5 литра -прясно мляко (може да се замести наполовина с вода) 
3 големи или 4 малки - яйца 
2 щипки- сол
1 с. л.- пудра захар 
1 с.л.- олио 
20 грама разтопено масло. 

 ПРИГОТВЯНЕ: 
Брашното се слага в дълбок съд. 
Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). 
Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес. 
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. 
Изсипва се втората половина от млякото. 
Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето. 
Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг. Палачинките могат да се направят и само с вода – тогава стават много леки, но не чак толкова вкусни. Ако са само с мляко, стават по-дебели и плътни. 
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. 
Пекат се в тефлонов тиган или сач на слаб огън. 

 ЗАПОЧНАХ ДА ПРАВЯ ПЛЪНКАТА ОТ 
 250гр- гъби каквито имате 
3с.л.-булгур 
1бр.-кромид лук на ситно 
1бр.- морков настърган на ситно 
1бр.- настърган домат или к.л.-доматено пюре 
 1 малка чушка на ситно 
2 щипки червен пипер 
сол 
чер пипер 
универсална подправка 
олио 
масло за мазане 
кашкавал за поръсване 

 В олио запържих гъбите до готовност и тогава прибавих кромида, моркова чушките и хубаво ги запържих до готовност. 
Доматеното пюре, червеният пипер, солта и всички други подправки, прибавих и тях и накрая булгура и две чаши вода. 
Оставих така на слаб огън да къкри докато се свари хубаво булгура.
Ако иска още водичка за да се свари булгура добавете. 
Отстраних от огъня и оставих да отдъхне за малко. 
Тогава слагах от плънката в края на палачинката,завивам двата края и навивам на сармичка. Сармичките сложих в тавичка намазана с масло. 
Отгоре отново намазах с масло и поръсих със настърган кашкавал.
Запекох на горното ниво докато кашкавала, получи приятен, загар. 
Многооо вкусно, много!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар