100 мл.- топла вода
150 мл- прясно мляко
1 с.л.- захар
1/2 ч.л.- сол
1бр.- суха мая 7гр.
2 - яйца
200 гр. - брашно
масло за намазване на катмите
От както имам Магическият миксер на Таперуер ми е пръв помощник.
Затова който има такъв уред споделям как аз го правя.
Магически миксер на Таперуер това е разковничето за бързите и лесни катми, палачинки, колаци, заливките за запеканки, може да си разбиете за секунди, шейкове, фрапета, сокове, айрани и каквото още се сетите.
Ми то било песен да се правят с него ,хлоп-троп, всички продукти и готово.
Няма да се цапате няма да се морите да бъркате с бъркалки.
Сипваш с него направо в тигана, без да се занимаваш с лъжици, черпаци и тем подобни.
Лесно се сипва в тигана.
ТЕЗИ СНИМКИ МИ СА С МАЛКИЯТ МИКСЕР, поръчах си и големият и като дойде ще покажа.
Със вместимост 750мл. и със винтово затваряне на капачката.
По лесно да се работи със смеси които имат набухватели или газирана вода, както във една от рецептите ми за катми.
Намазвам с масло когато са още топли.
Ако НЯМАТЕ такъв миксер,направете си ги в купа, като бъркате с бъркалка.
Маята, солта, захарта се объркват в брашното.
Всичко се разбърква в купа и се оставя да втаса.
С лъжица се изсипва в не залепващ тиган, леко подмазан с олио.
Пекат се от двете страни.
Като се извадят се мажат с масло.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар