Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 19 януари 2024 г.

Гъбена супа с праз, смляно месо и топено сирене 🍲

Източника на тази много вкусна рецепта е моят приятел и уникален кулинар Dragomir Ivanov. 
Той създаде една моя любима група във ФБ която се казва "Вкусни мръвки" 
Може да се присъедините и да се наслаждавате на висш пилотаж в приготвянето на всичко което е с месо. 
 Копирам рецептата дословно,така както я е написал, Драго,а то е толкова симпатично. Вижте я!

 Ето я моята любима супа, която мога да ям по всяко едно време: 
 Продукти за 6-8 порции: 
1-2 стръка праз (около 1 кг) нарязан на шайби 
3 с.л. олио 
800 г смляно телешко месо 
сол и черен пипер 
1 л зеленчуков бульон 
500 г пресни печурки или горски гъби, но може и от буркана /аз направих със сърнела от буркан /
2 х 200 г меко сметаново топено сирене. В Лидл се намира:

Начин на приготвяне: 
Ето я вашата любима супичка. Може би все още не го знаете, но като я опитате веднага ще ми повярвате. 
Аз го научих също от първата хапка и след 30 години е все още моята гореща любима.  
А сега бързо: 
Запържваме първо каймата така, както го правим при мусаката. 
Прибавяме сол и черен пипер, и засипваме всичко с праза. 
Разбъркваме малко за да омекне и удавяме всичко в бульона. 
Оставяме да поври около 10 минути, защото това време ни трябва да подготвим и гъбите. Нарязваме ги на груби парчета, за да не се чудят хората после къде са, а ако са от консерва ги отцеждаме и ги прибавяме бързо когато никой не ни гледа. 
Варим още 10 минути, след което добавяме сиренето и бъркаме докато изчезне. 
Сега доосоляваме, ако е нужно, поръсваме пак с грубо счукан черен пипер и готово. 
Приятно сърбане и подсмърчане ви желая!
 Да ви е сладко!
Драго, и на нас ни стана любима и съм безкрайно благодарна ,че я направих и опитах този невероятен вкус. Още веднъж , БЛАГОДАРЯ!!!

 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар