Той създаде една моя любима група във ФБ която се казва "Вкусни мръвки"
Може да се присъедините и да се наслаждавате на висш пилотаж в приготвянето на всичко което е с месо.
Копирам рецептата дословно,така както я е написал, Драго,а то е толкова симпатично. Вижте я!
Ето я моята любима супа, която мога да ям по всяко едно време:
Продукти за 6-8 порции:
1-2 стръка праз (около 1 кг) нарязан на шайби
3 с.л. олио
800 г смляно телешко месо
сол и черен пипер
1 л зеленчуков бульон
500 г пресни печурки или горски гъби, но може и от буркана /аз направих със сърнела от буркан /
2 х 200 г меко сметаново топено сирене. В Лидл се намира:
.
Начин на приготвяне:
Ето я вашата любима супичка. Може би все още не го знаете, но като я опитате веднага ще ми повярвате.
Аз го научих също от първата хапка и след 30 години е все още моята гореща любима.
А сега бързо:
Запържваме първо каймата така, както го правим при мусаката.
Прибавяме сол и черен пипер, и засипваме всичко с праза.
Разбъркваме малко за да омекне и удавяме всичко в бульона.
Оставяме да поври около 10 минути, защото това време ни трябва да подготвим и гъбите.
Нарязваме ги на груби парчета, за да не се чудят хората после къде са, а ако са от консерва ги отцеждаме и ги прибавяме бързо когато никой не ни гледа.
Варим още 10 минути, след което добавяме сиренето и бъркаме докато изчезне.
Сега доосоляваме, ако е нужно, поръсваме пак с грубо счукан черен пипер и готово.
Приятно сърбане и подсмърчане ви желая!
Да ви е сладко!
Драго, и на нас ни стана любима и съм безкрайно благодарна ,че я направих и опитах този невероятен вкус. Още веднъж , БЛАГОДАРЯ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар