500гр.- кайма- смес
1 средна глава- стар лук на ситно
1- яйца
50мл.- прясно мляко /Може и вода/
1-2 филийки - хляб
1 равна к.л.- сол /ако не е солена каймата/
1 ч.л.- кимион
1/2ч.л.- черен пипер.
1 връзка- магданоз
олио за пържене.
Омесвам каймата и я прибирам в хладилника за 4 часа или за една нощ, месото да поеме течните продукти .
Оформям кюфтетата,овалвам в брашно, като ги изтупвам добре да не остава в излишък и ги пържа на средно силен котлон.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар