Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 16 януари 2024 г.

Винен кебап

ПРОДУКТИ 
 600гр.- свинско месо 
 1бр- моркови 
 4скилидки- чесън 
 1 глава- лук 
 2-3 с.л.- доматено пюре 
 1ч.ч.- бяло вино 
1ч.л.- червен пипер 
черен пипер 
 дафинов лист 
 брашно 
 олио 
сол 

 Картофено пюре: 
500гр.- картофи 
 масло 
 сол 
Обелих картофите и ги сварих в подсолена вода. 
Сварените картофи, намачках с малко от течността в която са врели, посолих на вкус. 
Сложих маслото и разбърках. 

За кебапа
 Нарязах месото на хапки и в сгорещено олио го запечатах от всички страни. 
Нарязах лука на ситно , моркова рендосах, чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавих към месото. 
Запържих и когато зеленчуците омекнаха, сипах виното и оставих да къкри на слаб огън до изпаряване на виното. 
Тогава добавих доматеното пюре, черния и червен пипер и 500 мл вода. 
 Разбъркайте и посолете на вкус. 
 Оставете да къкри под капак на слаб огън до готовност. 
В малко вода размих брашното и го сипах в ястието. 
Оставих още 5 минутки на огъня да се сгъсти сосчето. 
Поднесох с пюре.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар