600гр.- свинско месо
1бр- моркови
4скилидки- чесън
1 глава- лук
2-3 с.л.- доматено пюре
1ч.ч.- бяло вино
1ч.л.- червен пипер
черен пипер
дафинов лист
брашно
олио
сол
Картофено пюре:
500гр.- картофи
масло
сол
Обелих картофите и ги сварих в подсолена вода.
Сварените картофи, намачках с малко от течността в която са врели, посолих на вкус.
Сложих маслото и разбърках.
За кебапа
Нарязах месото на хапки и в сгорещено олио го запечатах от всички страни.
Нарязах лука на ситно , моркова рендосах, чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавих към месото.
Запържих и когато зеленчуците омекнаха, сипах виното и оставих да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.
Тогава добавих доматеното пюре, черния и червен пипер и 500 мл вода.
Разбъркайте и посолете на вкус.
Оставете да къкри под капак на слаб огън до готовност.
В малко вода размих брашното и го сипах в ястието.
Оставих още 5 минутки на огъня да се сгъсти сосчето.
Поднесох с пюре.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар