Та реших да го съхраня във фризера.
Обелих, счуках в хаванче с малко сол и го разпределих във формичките за лед, като преди това слагам опаковъчно фолио в гнездата.
ХУБАВО ОПАКОВАМ ВЪВ ФОЛИО ДА НЕ МИРИШЕ ВЪВ ФРИЗЕРА.
Така замразявам и след ден изваждам от фризера и събирам в найлон, като хубаво го завързвам и отново връщам дозичките във фризера.
Когато ми потрябват си взимам, колкото са ми нужни кубчета.
Като се размрази кубчето, го обърквам със зехтин, малко чили пипер, и по желание малко оцет. Може и само със сол и зехтин, ако не обичате да е пикантно.
Ние обикновено си го държим в чашка на масата и всеки си взима от нея.
Много подходящо за препечени филийки и като ги намажем с този еликсир, ядеш и "ревеш" :)
Много удобно и практично, когато ми потрябва за готвене или за млечна салата, таратор и за каквото друго се сетите.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар