Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 20 януари 2024 г.

Как си съхранявам счукан чесън във фризера


Имах домашен БЪЛГАРСКИ чесън и трябваше някак да го съхраня за да не го занося и да покълне, защото българският чесън от едно времешният си е най хубав. 
Та реших да го съхраня във фризера. 
 Обелих, счуках в хаванче с малко сол и го разпределих във формичките за лед, като преди това слагам опаковъчно фолио в гнездата. 
ХУБАВО ОПАКОВАМ ВЪВ ФОЛИО ДА НЕ МИРИШЕ ВЪВ ФРИЗЕРА. 
Така замразявам и след ден изваждам от фризера и събирам в найлон, като хубаво го завързвам и отново връщам дозичките във фризера. 
 Когато ми потрябват си взимам, колкото са ми нужни кубчета. 
Като се размрази кубчето, го обърквам със зехтин, малко чили пипер, и по желание малко оцет. Може и само със сол и зехтин, ако не обичате да е пикантно.
 Ние обикновено си го държим в чашка на масата и всеки си взима от нея. 
Много подходящо за препечени филийки и като ги намажем с този еликсир, ядеш и "ревеш" :) Много удобно и практично, когато ми потрябва за готвене или за млечна салата, таратор и за каквото друго се сетите.




 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар