500 гр.- свински черен дроб
сол - на вкус
олио за пържене
Панировка
1/2 ч.ч.- бира
1/2ч.ч.-прясно мляко
1с.л.-галета
4 с.л.-брашно за гъста каша
2бр. -яйца
щипка -черен пипер
щипка- червен пипер
по желание- чубрица
и малко универсална суха подправка
Приготвяне
Почистих свинският дроб и го нарязва на жулиени.
В гевгир, хубаво измих на течаща вода, за да се махне кръвта.
Сложих и го сварих до готовност./може и да не се вари ако е нарязан на тънки парчета/
От съставките за панировка приготвих гъста каша/ако е рядко ,добавете още брашно или галета/.
Дробът потапям в панировката.
Пържих от всички страни в нагорещено олио/но не силно/.
Изваждам готовите парчета, върху кухненска хартия.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар