Как да си направим, сладки ПАНЦИТО, без да ги печем във фурна.
Рецептата е от един немски сайт. Наподобяват на нашите бухти но не точно.Тези са по плътни и вкуса им е различен от бухтите.
За да приготвите тези вкусни хлебчета, ще ви трябва:
240 мл.- топло мляко.
3 с.л.- захар.
7 гр.- суха мая.
1бр.- яйце.
2 щипки- сол
1 с.л.- портокалова кора.
2 с.л.- олио
1 равна с.л. - бакпулвер.
+,- 500гр.- брашно за меко тесто
1 с.л.- масло за доомесване
Пудра захар за поръсване.
олио за пържене
Приготвяне:
Първо смесих, топлото мляко, захарта и сухата мая.
Оставих да шупне за 10 минути.
Към сместа добавих яйцето, солта, портокаловата кора и олиото.
Постепенно добавих бакпулвера и брашното и месих до получаването на меко тесто.
Добавих тогава и маслото и месих, докато се поеме напълно от тестото.
Оставих тестото да почине 30 минути, за да увеличи обема си.
Разделих тестото на 2 части, разточих ги на 1 сантиметър дебелина и нарязах с чаша, кръгчета.
Пържих в тиган с олио на среден огън до златисто кафяво от двете страни.
Поръсих с пудра захар преди сервиране.
Може да си направите и сладък, домашен оплетен хляб с това тесто, и да изпечете във фурната.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар