250мл.- топло прясно мляко
150мл.- хладка вода
1 пакет 7гр.- суха/ или 1/2 кубче - жива мая /
1 пълна с.л.- захар
1пълна ч.л.- сол
4с.л.- олио
Отиде ми около +,- 600гр. - брашно.
ЗА ПЛЪНКАТА
кренвирши
лютеница
ЗА НАМАЗВАНЕ
100мл- прясно мляко
1с.л.- галета
Така направих
Маята разтворих в топлото прясно мляко, направих кладенче от брашното .
Изсипах всички продукти и започнах да меся до гладко, меко тесто.
Оставих на топло да втаса.
Разделям на 2 топки.
Разточих първата на,голям правоъгълник, а него го нарязах на ленти.
Лентите леко намазах с лютеница и всяка лента навих на кренвирша така,че целият кренвирш да се увие.
Другата топка направих по същият начин.
Сложих хартия за печене в тавата от фурната.
Наредих Хот Догчетата.
Оставих отново да втасват.
Намазах с прясно мляко в което сложих 1 с.л.- галета.
Пекох на 200градуса, до готовност.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
</
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар