Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 13 февруари 2024 г.

Хот Дог ╰*

Продукти за тестото: 
 250мл.- топло прясно мляко 
 150мл.- хладка вода 
 1 пакет 7гр.- суха/ или 1/2 кубче - жива мая / 
 1 пълна с.л.- захар 
 1пълна ч.л.- сол 
 4с.л.- олио 
 Отиде ми около +,- 600гр. - брашно. 

  ЗА ПЛЪНКАТА 
кренвирши
лютеница 
  ЗА НАМАЗВАНЕ 
100мл- прясно мляко 
 1с.л.- галета 

  Така направих 
Маята разтворих в топлото прясно мляко, направих кладенче от брашното . 
 Изсипах всички продукти и започнах да меся до гладко, меко тесто. 
 Оставих на топло да втаса. 
 Разделям на 2 топки. 
 Разточих първата на,голям правоъгълник, а него го нарязах на ленти. 
 Лентите леко намазах с лютеница и всяка лента навих на кренвирша така,че целият кренвирш да се увие. 
Другата топка направих по същият начин. 
 Сложих хартия за печене в тавата от фурната. 
 Наредих Хот Догчетата. 
Оставих отново да втасват. 
 Намазах с прясно мляко в което сложих 1 с.л.- галета. 
 Пекох на 200градуса, до готовност.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
</

Няма коментари:

Публикуване на коментар