пилешко месо /каквото имате- бутчета,крилца, фенери/
1ч.ч.- арпа
1бр.- тиквичка
1бр.- морков
1бр.- кромид лук
олио
сол
1бр.-пилешки бульон
Приготвяне
Пилешкото месо го посолих и леко го обтрих с червен пипер.
Изпържих ги в тиган до готовност в олиото.
Извадих го в една чиния.
В същото олио сложих нарязаният кромид ,моркова и тиквичката на кубчета.
Задуших докато омекнат хубаво зеленчуците.
В тавичката изсипах ,арпата и върху нея готовите заленчуци.
Обърках хубаво и отгоре наредих пилешкото месо.
Налях две чаши пилешки бульон.
Сложих във фурната на 220 градуса и пекох докато арпата се сготви.
Преместих тавичката на горно ниво и запекох на горен реотан.
Това е..... простичко, но много, много вкусно ястие!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар