3кг.-ягоди
3л- вода
захар на вкус
В тенджера 7л. ягодите и водата, чакам преди завиране и да си пуснат червеният сок. Не е нужно да врат. Променят ли си цвета и побелеят ли ягодите сока е готов .
Ягодите с решетъчна лъжица, ги махнах и сложих в друга тенджерка, като внимавам да си останат цели.
Сока прецедих и сложих захар на вкус.
Сложих тенджерата на котлона да заври да се стопи захарта, махам от котлона и топъл, веднага пълня в бурканите.
Обръщам с капачката надолу и ги завивам с одеяло за една нощ.
Пълня и във бутилки когато имам свободни.
Ягодите отделени в тенджерката, поръсвам със 2кг. захар и варя на сладко.
Много хубаво сладко става като, накрая преди да се извади сладкото в 100гр.- захар разбъркам 1с.л.- ябълков пектин , за по гъста консистенция на сладкото.Хубаво разбъркайте пектина със захарта да не стане на бучки. Бъркайте, непрекъснато, докато хубаво се разтвори захарта във сладкото.
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар