Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 5 юни 2024 г.

Мармалад от ягоди

Продукти: 
5кг.- ягоди 
2,500кг.- захар, 
2с.л.- ябълков пектин 
още 200гр.- захар за смесване с пектина

 Приготвяне: 
Нарязаните и почистени плодове сложих в дълбока тенджера, и насипах със захарта. така престоя една нощ да си пуснат сока. 
Варих на умерен огън под похлупак докато омекнат – около 30мин. 
След това пасирах всичко. 
Трябва да се получи каша с гъстотата на боза. 
Върнах в тенджерата добавих захарта- 200гр, 
КОЯТО ХУБАВО Е ОБЪРКАНА С ПЕКТИНА

 
Като започне да пръска сместа,/внимавайте да не се изгорите/ намалих на слаб огън /от 9 степенен котлон, намалих на 5/и доварих още 10мин. само да къкри. Трябва да се получи гъста консистенция .
Сместа да пада от лъжицата на «едри "парцали"», а не на струйка. 
Насипах още врял във буркани ,затворих с капачките и завих с одеяло, докато изстинат.
За мармалада понякога използвам и плодовете от които съм правила 

 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар