2кг.- смокини
1,500 кг.- захар,
1 с.л.- ябълков пектин /може и без него/
НЕ сложих никакви допълнителни аромати
Приготвяне:
Нарязаните и почистени плодове слагаме в дълбока тенджера, налях 100мл. студена вода.
Варих на умерен огън докато хубаво, омекнат – около 45-60мин.
След това пасирах всичко.
Трябва да се получи каша с гъстотата на боза.
Към пасираната смес в тенджерата, ДОБАВЯМЕ ЗАХАРТА, ХУБАВО ОБЪРКАНА С ПЕКТИНА /продава се в аптеките/
и варим на силен огън докато заври, при постоянно бъркане.
Като започне да пръска сместа,/внимавайте да не се изгорите/ намаляваме на слаб огън /да къкри/ и доваряваме до желаната гъстота.
Трябва да се получи гъста консистенция – като се бърка с бъркалката да прави черта по дъното на съда в който се вари.
Или сместа да пада от лъжицата на «едри парцали», а не на струйка.
Насипах още топъл, мармалада в бурканчета, запечатах и оставих да стегне.
Можете да го насипете в някаква форма, оставете го да изстине и покрийте плътно с пергаментова хартия.
Оставете на тъмно, сухо и хладно място за съхранение.
Правила съм и
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Мармалад от смокини и круши
който също е много вкусен, разгледайте и него, като клекнете върху сините букви.
Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
Благодаря
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря!
Изтриване