Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 18 август 2024 г.

Мармалад от смокини

Продукти: 
2кг.- смокини 
1,500 кг.- захар, 
1 с.л.- ябълков пектин /може и без него/
 НЕ сложих никакви допълнителни аромати 

 Приготвяне: 
Нарязаните и почистени плодове слагаме в дълбока тенджера, налях 100мл. студена вода. 
Варих на умерен огън докато хубаво, омекнат – около 45-60мин. 
След това пасирах всичко. 
Трябва да се получи каша с гъстотата на боза. 
Към пасираната смес в тенджерата, ДОБАВЯМЕ ЗАХАРТА, ХУБАВО ОБЪРКАНА С ПЕКТИНА /продава се в аптеките/ 



и варим на силен огън докато заври, при постоянно бъркане. 
Като започне да пръска сместа,/внимавайте да не се изгорите/ намаляваме на слаб огън /да къкри/ и доваряваме до желаната гъстота. 
Трябва да се получи гъста консистенция – като се бърка с бъркалката да прави черта по дъното на съда в който се вари. 
Или сместа да пада от лъжицата на «едри парцали», а не на струйка. 
 Насипах още топъл, мармалада в бурканчета, запечатах и оставих да стегне. Можете да го насипете в някаква форма, оставете го да изстине и покрийте плътно с пергаментова хартия. 
Оставете на тъмно, сухо и хладно място за съхранение.


Правила съм и 

Мармалад от смокини и круши


който също е много вкусен, разгледайте и него, като клекнете върху сините букви.




 


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара: