2бр.- тиквичка
6бр.- по големи картофи
5бр.- яйца / От тях отделих два белтъка за овалване на кюфтетата преди да пържа/
галета
магданоз
За овалването на кюфтетата :
галета
2бр.- белтъци
олио за пържене
Приготвяне:
Настъргах на едрото ренде, тиквичките и ги осолих, оставих да се отцедят .
През това време сварих картофите, отцедих от водата и ги оставих да изстиват.
Когато вече картофите са студени ги намачках и прибавих към отцедените и изстискани с ръце, тиквички.
Тогава добавих трите цели яйца и двата жълтъка, наръсих галета (на око)и подправките.
По желание може да прибавите и натрошено сирене към сместа.
Хубаво омесих всичко и с леко мокри ръце, оформих кюфтенцата.
МОЖЕ ДА СИ ГИ ОФОРМИТЕ НА КАКВИТО ИСКАТЕ ФОРМИ. АЗ ИЗБРАХ ТАЗИ, ЗАЩОТО Е МНОГО ЛЕСНА ЗА ПРАВЕНЕ.
Овалях ги във галета.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Двата отделени белтъка разбих със вилица.
В него потопих всяко кюфтенце, преди да изпържа в сгорещеното олио.
Предварително си оформете кюфтетата, защото много бързо се пържат и няма време да се правят на момента.
Пържете на НЕ много силен котлон.Аз от 9 степенен котлон, пържих на 7 степен.
Поднесох с "Млечен сос."
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар