Последователи

събота, 22 януари 2011 г.

ТУТМАНИК без предварително втасване



ПРОДУКТИ
около 1кг. брашно
мая 1кубче жива или 2 бр.по 7гр. суха
1 ч. лъжица захар
1 ч. лъжица сол
4 яйца
хладка вода около 200 мл. / една чаена чаша /
около 350 гр. сирене
около 200 гр.мазнина / масло, мас, олио /



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В чашата с хладката вода прибавяме маята, захарта и малко брашно и разбъркваме на кашичка.
Оставяме докато втаса.
Към пресятото със солта брашно, добавяме леко разбитите яйца, маята, водата и замесваме тестото.
Разточваме тестото на пласт с дебелина около 2см. като се опитваме да получим нещо като квадрат.
Мажем с маста / маслото, олиото / и поръсваме с натрошеното сирене.
Започваме да сгъваме краищата...докато сгънем като плик.
Отново разточваме и отново намазваме с мас и прибавяме сирене.
Това се повтаря 3 пъти.
Последният път не разточваме тестото, а го слагаме в тава със сгъната част надолу.
Разрязваме на малки парченца и мажем с жълтъка.
Слагаме да печем в не загряна предварително фурна.
Печем само от долу на 170 градуса около 30мин..
Трябва да го проверите дали е порозовяло от долу и след това печем на грил около 10мин.
Ако печка не пече само отдолу - сложете я на 170 градуса с вестник от горе и след това на грил и ще се получи.
Тутманикът втасва докато се пече.



Благодарности на на Аелис от форума на БГ МАМА ,че ни представи рецептата.
Благодаря на източника за страхотната рецепта

3 коментара:

  1. Адски вкусен изглежда!!! Сеаг го започвам :) и ще споделя какво е станало...

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно сполучлив тутманик. Стана много вкусен, но за съжаление излезе малко като количество за голям брой гладници.

    ОтговорИзтриване
  3. ninfil И твоят е станал много хубав видях го в блога ти.Поздравления за което!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...