Последователи

събота, 12 ноември 2011 г.

СЛАДКИШ С МАРМАЛАД ОТ ДЮЛИ




ПРОДУКТИ:
1 коф.400гр-кисело мляко
1ч.ч.-захар
2 ч.л.- сода бикарбонат /Аз слагам един бакпулвер и 1к.л.равна - сода/
1/3ч.ч.-олио
2 1/2 ч.ч.-брашно
2бр-яйца слагат се последни
1с.л.-какао
шепа стафиди
мармалад или сладко от дюли (може и друго каквото имате)
за поръсване пудра захар и какао




ПРИГОТВЯНЕ:
*Всичко се бърка и НАКРАЯ СЕ ЧУКАТ ДВЕТЕ ЯЙЦА/много е важно това да се спази/
*Сместа трябва да е малко по твърда от кексовото.
*Добавяте или отнемате брашно защото на по рядкото мляко иска повечко брашно,и обратното на гъсто мляко по мъничко брашно,вие преценете според това какво мляко използвате.



*Сместа се дели на две равни части.
1/2 от сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече на 180-200 градуса ,аз пека на скарата от печката на най долното.
*След като се захване първият блат и стане твърд,/като го пипнеш да е като изпечен кекс/но без да е запечен нацяло ,вадя и мажа с мармалада от дюли.
*Изсипвам другата половина от сместта в която съм сложила какаото и стафидите и отново пъхам във фурната.(за втория блат като се пече понякога дигам с едно нагоре)
*Пече се на по-слаба температура 170-180 градуса до готовност.
*Пека в тава 28-30 см.
*Пробваме с клечка и когато е готово вадим от фурната и поръсваме още топло с пудра захар и леко с какао.

17 коментара:

  1. И е чудесен този сладкиш с дъх на дюли и есен :) ...Хубави и спокойни събота и неделя :) !

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам такива сладкиши -страхотен е,
    много лесен и ароматен, а с дюли- вълшебен.
    Благодаря ти,
    поздрави и хубави почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Ароматен и вкусен сладкиш Зиче!
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Правих подобен сладкиш с гъсто тесто/но без яйца/ с две фази на печенето,само че с пресни плодове.Твоят е толкова примамлив,Здравче,че непременно ще го опитам!Пък и имам доста сладка,ето как ще влязат в действие!
    Благодаря ти за чудесната рецепта!

    Хубави почивни дни ти пожелавам,мила!

    ОтговорИзтриване
  5. ИВЕНЕ,
    ДИАНА,
    ТРАЯНА,
    КАТЕ,
    РОСЕ,
    БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА,за добрата дума!

    ОтговорИзтриване
  6. РОСЕ, много е хубав сладкиша пробвай ,ще останеш доволна сигурна съм.
    Тази рецепта я знам от моя вуйна от северна България и си я правя редовно.

    ОтговорИзтриване
  7. Зиче, чудесно и ароматно изкушение :)
    Топла прегръдка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Ммм, обожавам всичко, което съдържа дюли, а сладкишът ти изглежда толкова пухкав и сочен...
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Зиче,рецептата ти идва точно навреме,защото в момента правя сладко от дюли,така че ще влезе в употреба.Със сигурност твоят сладкиш е вкусен и ароматен-дюлите допринасят за това....
    Лека вечер-поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. I love cakes like this.Cup of good coffee next to it and I am happy:)

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче, толкова хубаво ухае на есен от твоето блогче днес!:-)))
    Прекрасен сладкиш!
    Прегръдки и пожелания за хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  12. много изкусителен сладкиш мила,макар че не обичам дюли,щом го видях и ми се прииска да си взема малко
    прегръдки и успешна нова седмица

    ОтговорИзтриване
  13. Обожавам вкуса на дюли. Мого вкусно изглежда сладкишчето.

    ОтговорИзтриване
  14. Ехаа, страхотно изглежда! Този род сладкиши са сред любимите ми. Започнах да преглъщам с копнеж :)

    ОтговорИзтриване
  15. И аз съм спечелена - не съм правила подобен сладкиш, ще трябва да се поправя:)

    ОтговорИзтриване
  16. Много обичам подобен род десерти. Имам някакъв конфитюр от дюли, но е с настъргани дюли. Би трябвало да стане,нали,Зиче? Понеже не го ползвам много,имам слаб спомен,че е леко сухо сладкото. Нямам идея защо така се получи. Но ще проверя и ако всичко е наред,ще си спретна този сладкиш за следобедно кафенце.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...