Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 23 ноември 2011 г.
ПРАЗЕНИК И ЛУЧНИК С КОЛБАС
Отсъствах доста време ,та чак сега се появявам с нещо тестено дано да ви хареса.
Тази рецепта е на Джема много сполучлива и вкусна стана.
Лучника с колбаса си е моя измислица ,че ми остана едно топче тесто та го направих по този начин нещо по различно.И двете баници се харесаха много и ще се правят редовно ,защото става бързо и много вкусно.
Тестото е много хубаво за работа .
Запържва се ситно нарязан 6-7 стръка праз с малко олио, посолява се , малко черен пипер ,и щипка червен пипер се прибавя ... оставя се да изстине плънката.
Замесва се тесто от:
2 яйца
250 мл пр. мляко
1 и 1/2 ч.л оцет
1 с.л захар
1/2 с.л сол
1/2 кубче мая
600 гр брашно
*Маята я разтваряме в топлото мляко и се меси средно меко тесто.
*Завиваме и оставяме да втаса .(аз направо навих празеника и тогава оставих да втаса около 40-45 мин)
*След като втаса примесваме и се разделя на няколко топки, които се разточват тънко, слага се плънка и се навиват на руло.
* Рулата се слагат в намазана тава или застлана с пекарска хартия.
*(аз оставих да втаса завито с кърпа във фурната на 50 градуса)
* (преди да включа да се пече я намазах с мазнина отгоре използвах в случая зехтин.)
* Пече се на 180 гр до зачервяване.
*Поръсва се с вода и се завива с кърпа да се задуши.
Лучената плънка е с:
две биренки нарязани на кубчета или ивици,
2-глави кромид лук
*Това се запържва до омекване на кромида и се оставя да изстине
*По същият начин се процедира както и със празеника
****
ИЗТОЧНИК
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ммм, Зиче, страхотно изглеждат и двете ти предложения! Особено това с колбасчето няма начин да не спечели и моите мъже, никак не са по постните манджички :))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава сряда! :)
Ей,момиче!Не знам дали ще ми повярваш,но сутринта станах с мисълта да ти пиша,за да видя как си,дали си добре и дали всичко е наред!
ОтговорИзтриванеУспокоих се! Радвам се,че всичко е наред и се завръщаш с толкова вкусни предложения!
Задължително ще се пробват!Нали съм любителка на тестото:)))
Прегръщам те мила и ти пожелавам един слънчев ден:)))
Зиче, сериозно огладнях, четейки публикацията ти, въпреки, че съм закусвала стабилно! Съпругът ми много би се зарадвал на твоята плънка. От много време се каня пак да направя баница с домашно приготвени кори, но все не се наемам. Записвам си рецептата и непременно ще я пробвам някой ден.
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
КАТЕНЦЕ, майка ми ми беше на гости 10 дни , зет ми и той си дойде за два три дни от Франция , другите и те все на мен чакат ....та нямах никакво време от готвене и оправяне , да влизам където и да е.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за загриженоста, много ме трогна миличка.
Пробвай тази рецепта със сигурност ще ти хареса.
Силно те прегръщам !
ЕЛИ, МНОГО ЛЕСНА И СЪС СТРАХОТНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО СТАВА..
ОтговорИзтриванеНе е нужно да се точат корите на много тънко като забаница то това е ефекта да са по дебелички. Като втасат става пухкаво като тутманик.
Прегръдки миличка
Мария, със сигурност ще харесат моята плънка с колбаса. Стана превъзходна като пица, но на баница.
ОтговорИзтриванеСЪРДЕЧНИ ПРЕГРЪДКИ и на тебе.
Чудни са, Зиче! Поздрави и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеЗдравче,заинтригувахте ме с Джемма с това тесто от прясно мляко и оцет,ще трябва да го преслушам и аз!Нали по принцип съм фен на тестата с кисело мляко и избягвам с прясното,но с този оцет сигурно ще има разлика.Само бих ти препоръчала в мярката на оцета да сложиш едно "и" или "+" между 1 и 1/2,защото така може да се прочете количеството грешно.
ОтговорИзтриванеКакто винаги си спретнала страхотни пухкави печива,грабнаха ми окото на момента!
Поздрави на внуците,мила!
Зиче, толкова е апетитно!
ОтговорИзтриванеОбичам лучник, а тестото ми се вижда по-различно и ще трябва да се опита!
Прегръдки и хубава вечер от мен!
Леле, Зиче, как си ги навъртяла тези вкусотии:) Направо преглъщам:)
ОтговорИзтриванеЗиче, чудесни са и двете банички.
ОтговорИзтриванеС тези вкусни рецепти ме върна в детството. Благодаря ти мила.
Сърдечни прегръдки!!!
Зиче,наистина от блогуващите момичета има 5-6,за които наистина ме е грижа и бих се отзовала веднага!Ти си знаеш,моето отношение към теб!
ОтговорИзтриванеСамо мога да предполагам,колко хубаво е било!Всички заедно!Много радост,любов и вкусна храна:)))
Здраве и благоденствие за всички ви,Зиче!
ЯНА,багодаря ти миличка замилите думи.
ОтговорИзтриванеРОСЕ,аз правя и една пита с оцет и тя става много пухкава .Опитай и ще видиш че става все едно с кисело мляко че е правено тестото.
ОтговорИзтриванеЗа мярката на оцета го поправих благодаря ти не бях обърнала внимание на това.
ПРЕГРЪДКИ
ДАНИ, ОПИТАЙ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ...
ОтговорИзтриванеЛека и пубава вечер.
Траянче бяха многоооооо вкусни наистина:))
ОтговорИзтриванеПОЗДРАВИ И ХУБАВА ВЕЧЕР..
МОНИ ,хайде запрятай ръкави бързо да си припомниш и на вкус...
ОтговорИзтриванеПрегръдки
КАТЕНЦЕ, и аз си те обичам и много ти благодаря за милите думи .
ОтговорИзтриванеВинаги съм казвала ,че хора които не се познават лично има нещо което ги привлича , ти за мен си от тези хора и съм благодарна ,че те познавам макар и само виртуално.
Надявам се някога и на яве да се видим.
Къщата когато ми е пълна съм най щастлива , това е черта на застаряващите хора :))))
СЪРДЕЧНИ И ТОПЛИ ПРЕГРЪДКИ МИЛИЧКА!
Зиче,е това е за мен-моите мъже ще се изкефят максимално-баница и то с праз.За тях само това е истинска баница през зимата.
ОтговорИзтриванеПроверявах често блога ти,но причината да отсъстваш е била изключително приятна-дано все да е така...особено мама на гости.
Тестото ще го направя непременно-благодаря за споделената рецепта!
Спокоен утрешен ден!
Изглежда просто великолепно!
ОтговорИзтриванеПоздрав и пожелание за хубави почивни дни!
ЖИВЕ, ЛЕТИ, БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!!!
ОтговорИзтриване