Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 23 ноември 2011 г.

ПРАЗЕНИК И ЛУЧНИК С КОЛБАС



Отсъствах доста време ,та чак сега се появявам с нещо тестено дано да ви хареса.
Тази рецепта е на Джема много сполучлива и вкусна стана.
Лучника с колбаса си е моя измислица ,че ми остана едно топче тесто та го направих по този начин нещо по различно.И двете баници се харесаха много и ще се правят редовно ,защото става бързо и много вкусно.
Тестото е много хубаво за работа .



Запържва се ситно нарязан 6-7 стръка праз с малко олио, посолява се , малко черен пипер ,и щипка червен пипер се прибавя ... оставя се да изстине плънката.



Замесва се тесто от:
2 яйца
250 мл пр. мляко
1 и 1/2 ч.л оцет
1 с.л захар
1/2 с.л сол
1/2 кубче мая
600 гр брашно



*Маята я разтваряме в топлото мляко и се меси средно меко тесто.
*Завиваме и оставяме да втаса .(аз направо навих празеника и тогава оставих да втаса около 40-45 мин)
*След като втаса примесваме и се разделя на няколко топки, които се разточват тънко, слага се плънка и се навиват на руло.
* Рулата се слагат в намазана тава или застлана с пекарска хартия.
*(аз оставих да втаса завито с кърпа във фурната на 50 градуса)
* (преди да включа да се пече я намазах с мазнина отгоре използвах в случая зехтин.)
* Пече се на 180 гр до зачервяване.
*Поръсва се с вода и се завива с кърпа да се задуши.



Лучената плънка е с:
две биренки нарязани на кубчета или ивици,
2-глави кромид лук
*Това се запържва до омекване на кромида и се оставя да изстине
*По същият начин се процедира както и със празеника
****





ИЗТОЧНИК

21 коментара:

  1. Ммм, Зиче, страхотно изглеждат и двете ти предложения! Особено това с колбасчето няма начин да не спечели и моите мъже, никак не са по постните манджички :))
    Прегръдки и хубава сряда! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ей,момиче!Не знам дали ще ми повярваш,но сутринта станах с мисълта да ти пиша,за да видя как си,дали си добре и дали всичко е наред!
    Успокоих се! Радвам се,че всичко е наред и се завръщаш с толкова вкусни предложения!
    Задължително ще се пробват!Нали съм любителка на тестото:)))
    Прегръщам те мила и ти пожелавам един слънчев ден:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче, сериозно огладнях, четейки публикацията ти, въпреки, че съм закусвала стабилно! Съпругът ми много би се зарадвал на твоята плънка. От много време се каня пак да направя баница с домашно приготвени кори, но все не се наемам. Записвам си рецептата и непременно ще я пробвам някой ден.
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  4. КАТЕНЦЕ, майка ми ми беше на гости 10 дни , зет ми и той си дойде за два три дни от Франция , другите и те все на мен чакат ....та нямах никакво време от готвене и оправяне , да влизам където и да е.
    Благодаря ти за загриженоста, много ме трогна миличка.
    Пробвай тази рецепта със сигурност ще ти хареса.
    Силно те прегръщам !

    ОтговорИзтриване
  5. ЕЛИ, МНОГО ЛЕСНА И СЪС СТРАХОТНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО СТАВА..
    Не е нужно да се точат корите на много тънко като забаница то това е ефекта да са по дебелички. Като втасат става пухкаво като тутманик.
    Прегръдки миличка

    ОтговорИзтриване
  6. Мария, със сигурност ще харесат моята плънка с колбаса. Стана превъзходна като пица, но на баница.
    СЪРДЕЧНИ ПРЕГРЪДКИ и на тебе.

    ОтговорИзтриване
  7. Чудни са, Зиче! Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравче,заинтригувахте ме с Джемма с това тесто от прясно мляко и оцет,ще трябва да го преслушам и аз!Нали по принцип съм фен на тестата с кисело мляко и избягвам с прясното,но с този оцет сигурно ще има разлика.Само бих ти препоръчала в мярката на оцета да сложиш едно "и" или "+" между 1 и 1/2,защото така може да се прочете количеството грешно.
    Както винаги си спретнала страхотни пухкави печива,грабнаха ми окото на момента!
    Поздрави на внуците,мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Зиче, толкова е апетитно!
    Обичам лучник, а тестото ми се вижда по-различно и ще трябва да се опита!
    Прегръдки и хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  10. Леле, Зиче, как си ги навъртяла тези вкусотии:) Направо преглъщам:)

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче, чудесни са и двете банички.
    С тези вкусни рецепти ме върна в детството. Благодаря ти мила.
    Сърдечни прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Зиче,наистина от блогуващите момичета има 5-6,за които наистина ме е грижа и бих се отзовала веднага!Ти си знаеш,моето отношение към теб!
    Само мога да предполагам,колко хубаво е било!Всички заедно!Много радост,любов и вкусна храна:)))
    Здраве и благоденствие за всички ви,Зиче!

    ОтговорИзтриване
  13. ЯНА,багодаря ти миличка замилите думи.

    ОтговорИзтриване
  14. РОСЕ,аз правя и една пита с оцет и тя става много пухкава .Опитай и ще видиш че става все едно с кисело мляко че е правено тестото.
    За мярката на оцета го поправих благодаря ти не бях обърнала внимание на това.
    ПРЕГРЪДКИ

    ОтговорИзтриване
  15. ДАНИ, ОПИТАЙ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ...
    Лека и пубава вечер.

    ОтговорИзтриване
  16. Траянче бяха многоооооо вкусни наистина:))
    ПОЗДРАВИ И ХУБАВА ВЕЧЕР..

    ОтговорИзтриване
  17. МОНИ ,хайде запрятай ръкави бързо да си припомниш и на вкус...
    Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  18. КАТЕНЦЕ, и аз си те обичам и много ти благодаря за милите думи .
    Винаги съм казвала ,че хора които не се познават лично има нещо което ги привлича , ти за мен си от тези хора и съм благодарна ,че те познавам макар и само виртуално.
    Надявам се някога и на яве да се видим.
    Къщата когато ми е пълна съм най щастлива , това е черта на застаряващите хора :))))
    СЪРДЕЧНИ И ТОПЛИ ПРЕГРЪДКИ МИЛИЧКА!

    ОтговорИзтриване
  19. Зиче,е това е за мен-моите мъже ще се изкефят максимално-баница и то с праз.За тях само това е истинска баница през зимата.
    Проверявах често блога ти,но причината да отсъстваш е била изключително приятна-дано все да е така...особено мама на гости.
    Тестото ще го направя непременно-благодаря за споделената рецепта!
    Спокоен утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  20. Изглежда просто великолепно!
    Поздрав и пожелание за хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване