Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 27 ноември 2011 г.

ГРИС ХАЛВА СЪС СУШЕНИ ПЛОДОВЕ И ЯДКИ






ПРОДУКТИ
250гр- пшеничен грис
100гр -масло
ядки -орехи и лешници нарязани на едро
сушени плодове- сини сливи,кайсии,смокини

щипка канела,две зърна карамфил, ванилия
1ч.ч-захар
1 и 1/2 ч. ч.-вода



ПРИГОТВЯНЕ
От водата и захарта приготвям сироп и го отстранявам от огъня да поизстине.
В него прибавям щипка две канела или една пръчка канела,две зърна карамфил, ванилия.



В тенджерка или дълбок тиган слагам маслото и гриса да се по изпече да промени цвета си.
Махам от огъня и наливам сиропа като непрекъснато бъркам.
Когато се разбие хубаво без бучки, го връщам на котлона.
Ако има нужда може да добавите или да сипете по малко сироп .Преценете според гъстото която се получава.Трябва да е гъстичко.
Разсипах във формички за мъфини и в тавичка като със шпатула изравних хубаво.
После режа на порции.



Оставих да изстине поръсих с пудра захар и гарнирах с пресни и сушени плодове.
Ако прибавите и една топка сладолед ще стане още по апетитно.

6 коментара:

  1. Чудесен вариант на този така любим мой десерт! Браво, Зиче!
    Желая ти прекрасен и усмихнат неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче, много красиво изглежда! Поднесла си го чудесно! Като се каже грис халва си представям една безформена маса, каквато правя у дома. Не съм се сещала да я поднеса по този начин.
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. ЯНА, ЩОМ ТИ Е ЛЮБИМ НАПРАВИ ГО ПО РЕЦЕПТАТА .
    Уникална е много шик и много вкусна.

    ЕЛИ аз и в тава си го наплесках ама във мъфин формите стана много хубаво...опитай :)

    Благодаря ви момичета за хубавите коментари!
    Хубава и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна публикация Зиче!!!Никога не съм правила грис халава , но...намирам идеята за страхотна! Ще опитам непременно!!! Благодаря ти много! Желая ти една незабравима седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са хубави новите ти предложения, Зиче!
    Харесах празеника, скумрията е страхотна,
    но обожавам грис халва и съм очарована от тази ароматна идея.
    Благодаря,
    поздрави и успешна нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. АЛБЕНЧЕ, и аз не бях правила по този начин грис халва все на кремче го правех,но определено тази рецепта много ни хареса.Пробвай няма да съжаляваш а ако има и една топка сладолед отгоре ще стане божествено.

    Дианче, щом харесваш грис халва сигурна съм ,че това ще ти хареса.

    Прегръдки и спорна нова седмица момичета.

    ОтговорИзтриване