Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 12 ноември 2011 г.
СЛАДКИШ С МАРМАЛАД ОТ ДЮЛИ
ПРОДУКТИ:
1 коф.400гр-кисело мляко
1ч.ч.-захар
2 ч.л.- сода бикарбонат /Аз слагам един бакпулвер и 1к.л.равна - сода/
1/3ч.ч.-олио
2 1/2 ч.ч.-брашно
2бр-яйца слагат се последни
1с.л.-какао
шепа стафиди
мармалад или сладко от дюли (може и друго каквото имате)
за поръсване пудра захар и какао
ПРИГОТВЯНЕ:
*Всичко се бърка и НАКРАЯ СЕ ЧУКАТ ДВЕТЕ ЯЙЦА/много е важно това да се спази/
*Сместа трябва да е малко по твърда от кексовото.
*Добавяте или отнемате брашно защото на по рядкото мляко иска повечко брашно,и обратното на гъсто мляко по мъничко брашно,вие преценете според това какво мляко използвате.
*Сместа се дели на две равни части.
1/2 от сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече на 180-200 градуса ,аз пека на скарата от печката на най долното.
*След като се захване първият блат и стане твърд,/като го пипнеш да е като изпечен кекс/но без да е запечен нацяло ,вадя и мажа с мармалада от дюли.
*Изсипвам другата половина от сместта в която съм сложила какаото и стафидите и отново пъхам във фурната.(за втория блат като се пече понякога дигам с едно нагоре)
*Пече се на по-слаба температура 170-180 градуса до готовност.
*Пека в тава 28-30 см.
*Пробваме с клечка и когато е готово вадим от фурната и поръсваме още топло с пудра захар и леко с какао.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И е чудесен този сладкиш с дъх на дюли и есен :) ...Хубави и спокойни събота и неделя :) !
ОтговорИзтриванеОбичам такива сладкиши -страхотен е,
ОтговорИзтриванемного лесен и ароматен, а с дюли- вълшебен.
Благодаря ти,
поздрави и хубави почивни дни, Диана
Браво, Зиче! Чудесен е!
ОтговорИзтриванеАроматен и вкусен сладкиш Зиче!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден!
Правих подобен сладкиш с гъсто тесто/но без яйца/ с две фази на печенето,само че с пресни плодове.Твоят е толкова примамлив,Здравче,че непременно ще го опитам!Пък и имам доста сладка,ето как ще влязат в действие!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за чудесната рецепта!
Хубави почивни дни ти пожелавам,мила!
ИВЕНЕ,
ОтговорИзтриванеДИАНА,
ТРАЯНА,
КАТЕ,
РОСЕ,
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА,за добрата дума!
РОСЕ, много е хубав сладкиша пробвай ,ще останеш доволна сигурна съм.
ОтговорИзтриванеТази рецепта я знам от моя вуйна от северна България и си я правя редовно.
Зиче, чудесно и ароматно изкушение :)
ОтговорИзтриванеТопла прегръдка и хубава вечер!
Ммм, обожавам всичко, което съдържа дюли, а сладкишът ти изглежда толкова пухкав и сочен...
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Зиче,рецептата ти идва точно навреме,защото в момента правя сладко от дюли,така че ще влезе в употреба.Със сигурност твоят сладкиш е вкусен и ароматен-дюлите допринасят за това....
ОтговорИзтриванеЛека вечер-поздрави!
I love cakes like this.Cup of good coffee next to it and I am happy:)
ОтговорИзтриванеЗиче, толкова хубаво ухае на есен от твоето блогче днес!:-)))
ОтговорИзтриванеПрекрасен сладкиш!
Прегръдки и пожелания за хубава неделя!
много изкусителен сладкиш мила,макар че не обичам дюли,щом го видях и ми се прииска да си взема малко
ОтговорИзтриванепрегръдки и успешна нова седмица
Обожавам вкуса на дюли. Мого вкусно изглежда сладкишчето.
ОтговорИзтриванеЕхаа, страхотно изглежда! Този род сладкиши са сред любимите ми. Започнах да преглъщам с копнеж :)
ОтговорИзтриванеИ аз съм спечелена - не съм правила подобен сладкиш, ще трябва да се поправя:)
ОтговорИзтриванеМного обичам подобен род десерти. Имам някакъв конфитюр от дюли, но е с настъргани дюли. Би трябвало да стане,нали,Зиче? Понеже не го ползвам много,имам слаб спомен,че е леко сухо сладкото. Нямам идея защо така се получи. Но ще проверя и ако всичко е наред,ще си спретна този сладкиш за следобедно кафенце.
ОтговорИзтриване