Последователи

сряда, 7 декември 2011 г.

ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ





Тази рецепта е на нашето КАТЕ, която всеки ден ни дарява с невероятни рецепти за хляб.
Уникална е рецептата ,а коричките едни хрупкави станаха ОХХХХ... , от вътре направо като памук.




Когато започнах да ги пека така се надуха, че щяха да излезнат от тавата.:))) Красива гледта........
За вкуса няма да ви разказвам ,щом единият хляб изчезна още парещ.
БЛАГОДАРЯ ТИ КАТЕ ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА!!!
ОБИЧАМ ТЕ МОМИЧЕ!!!





ПРОДУКТИ
115 гр.царевично брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин,.
250 мл.вода
1 пак. суха мая 7 гр.
1 к.л. захар
бяло брашно до меко тесто-да не лепне много




ПРИГОТВЯНЕ
*Всичко се смесва,разбърква се хубаво ,тестото се намазнява от всички страни,слага се в купа завива се с кърпа и се оставя да втаса на топло 40 мин.-аз слагам на 40-50 градуса фурната и завито с кърпа тестото.
*С ръце оформете втасалото тесто на правоъгълник,леко го намазнявам и го завийте като руло,като оставите ръба отдолу.
*Поставете го в тава с пекарска хартия,поръсена с двата вида брашно.
*Завийте го и оставете да втаса отново за един час.
*Загрейте фурната на 180 градуса.
*Направете разрез по средата,по дължина на хлебчето.
*Сложете тавичка с топла вода,на дъното на фурната,а малко над нея почти на най-горна решетка,поставете тавичката с хлебчето.(Аз пекох без вода и пак резултата беше страхотен)
*Печете 30-40 мин.
Охладете на решетка.

(Аз направо оформих никога не втасвам два пъти тесто) 





Сега да споделя с вас моят подарък получен от МОНИ за предстоящите празници.
ЕТО ГО И СНЕЖКО....



МОНИ сърдечно ти благодаря за този подарък и съм щастлива, че и аз съм в списъка на твоите приятели.
Трогна ме изключително много вниманието ти към моята скромна особа.
Сърдечно те прегръщам и ти пожелавам истинско щастие в семейството ти!

11 коментара:

  1. То от твоите ръце,какво друго би могло да излезе,освен пухкав хляб:)
    Аз няма да ти казвам,колко съм болна,а снощи сварих смокините и днес, с маска на лицето и с ръкавици направих такова омазване,че се чудя,дали ще се получи нещо изобщо?
    прегръщам те миличка и много те обичам и аз:)

    ОтговорИзтриване
  2. КАТЕ,влизах в блога ти да те търся как си.Влизах и в другите да видя писала ли си.Притесни ме с тази твоята болест, но щом пишеш ще оцелееш ха ха ха сладурка.
    Ще станат бонбонките как няма да станат и аз се бях омазала до уши докато ги направя но се получиха.
    От майстор на хляб като теб си е цяло щастие похвалите.
    ЦУНКИ ПО МОЦУНКИ И ДА ОЗДРАВЯВАШ БЪРЗО.

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, Зиче, Зиче, майстор си на хляба!

    Заповядай при мен, имам изненада за теб! ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесен вид има хляба,а това че е царевичен ми звучи мнооого вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен ти е хляба, мила Зиче, аз отдавна съм те признала за голям майстор на всичко, но особено на хляба и тестените ти вълшебства!!!!:-))) Чудесен е!!!
    Прегръщам те силно и ти желая прекрасни дни!!!:-)))

    ОтговорИзтриване
  6. Откраднах си парченце, Зиче :) божествен е!

    ОтговорИзтриване
  7. ЯНА, трогна ме с твоята изненада.

    МИРА,уникално вкусен се получиблагодарение на Катето която ни предложи тази рецепта.
    МОНИ,пак ме засрами мила с хвалби благодаря ти.

    ЕОС,взимай и бягай че не остана.

    БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудно хлебче,впрочем поредната месена вкусотия...

    ОтговорИзтриване
  9. И аз го приготвих, но не ми се получи. 2 пъти го правих, не ми бухна. Първият път го хвърлих, втория пуснах фурната, уж да е по- топло, но не стана. Самото тесто стоеше като грис. Къде греша?

    ОтговорИзтриване
  10. Поставете го в тава с пекарска хартия,поръсена с двата вида брашно.....

    А кое друго брашно, друго не присъства в рецептата?!

    ОтговорИзтриване
  11. Поставете го в тава с пекарска хартия,поръсена с двата вида брашно.....

    А кое друго брашно, друго не присъства в рецептата?!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...