Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 13 декември 2011 г.
ПЪЛНЕН ЧЕРВЕН ЛУК ала зиче
Бях правила един пълнен кромид преди време и пак нещо ми се завъртя из главата да направя нещо подобно,че беше много вкусен.
Исках да е по различно и ефектно.
Видях какви продукти имам и .... обрах от хладилника неща ,ей така дето никой не ги изяждаше.
От нищо, нещо се получи, много хубави станаха червените кромиди.Наръсеният кашкавал с галета отгоре стана суперски,а поляти със сладко кисел сос и мойонеза мммммм..., абе опитайте голяма вкусотия ще си хапнете.
ПРОДУКТИ за 5-6 големи глави кромид
(колкото са по големи по хубаво се работи с тях и плънката ще ви стигне да ги напълните)
5-6 -големи глави червен кромид
1- морков настърган
1 - биренка на кубчета (може да заместите с друго)
две резенчета шунка (може да заместите с друго бекон например)
кайма около 150 гр.
олио
чубрица,
сол,
черен пипер
кашкавал за настъргване
малко галета
течна сметана
ПРИГОТВЯНЕ
*Изчистете лука, отрежете отгоре капаче и издълбайте вътрешността, като оставите два пласта от кромида . (Може и цели да бланширате и тогава да извадите вътрешноста аз така направих)
*Бланширайте за около 2 минути във подсолена вряща вода.
*Извадете в цедка да изстинат и да се отцедят.
*Настърганите моркови колбаса и на ситно нарязаните вътрешни части на кромида задушете в олиото.
*Като поомекнат прибавете каймата намачкайте да се раздроби .
*Пържете докато е готова каймата.
*Махнете от огъня ,прибавете и подправките .
*Оставете да отдъхне за минути.
*Напълнете внимателно кромида и сложете в тавичка.
*Полейте по малко във плънката сметана.
*Сложете капачетата и печете за около 15 мин на 230 градуса.
*Извадете и отстранете капачетата поръсете с настърганият кашкавал който предварително е объркан с галета да се раздели хубаво.
*Запечете до златисто на горно ниво.
*Сервирах с сладко кисел сос и майонеза.
*Вие може по желание да си го гарнирате.
****Поднесете като топло предястие или гарнитура .****
****Много бързо ефектно и вкусно блюдо се получи горещо препоръчвам****
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно Зиче :) ! Много ми хареса рецептата и като нищо ще я направя за Роби още довечера :) !Тук много си падат по пълнени зеленчуци - домати , тиквички ,патладжан , срещала сън и пълнен лук из рецептите от списания ,но не съм правила никога .Все си мисля ,че ще се усеща много силко миризмата му .Ще пробвам обаче твоята рецепта :) ! Чао и хубав следобед!
ОтговорИзтриванеИна мен много ми допада рецептата!
ОтговорИзтриванеПреди време бях решила да правя пълнен лук, но ми изглежда много трудоемко да издълбая толкова много глави.
Чудесно изглежда!
Поздрави :)
Ако знаеш как обичам лук...
ОтговорИзтриванеС удоволствие ще интерпретирам рецептата ти!
Представям си какъв аромат и сладост е това.
Прегръщам те силно и те целувам;*)
Ама много ги глезункаш тези твоите любимци,пак какви гурме специалитети си им направилаааа,страхотия!Много е вкусно!
ОтговорИзтриванеХубав ден,миличка!
ИВАНА,изобщо не се усещамиризмата на лука ,напротив стана много ароматно.
ОтговорИзтриванеПробвай и ще разказваш.
ЕЛИ,не е трудоемко ,аз с подготовката някъде за 10 мин. бях готова .
КАТЕ идвай да те гостя докато си спретнеш и ти.
РОСЕ,какво да ги правя то не е ден не е два...Дедко снощи като ги нагъна тези кромиди за мезе си ги излапа...За малките по едно крумидче малко остана.:)))
Сърдечно благодаря за коментарите момичета ПРЕГРЪЩАМ ВИ!!!
Зиче, никога не съм попадала на подобна рецепта и ми беше много интересно!Чудесно упътване си направила!!! Ще опитам непременно!! Със сигурност ще е много вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за идеята и...прекрасна вечер! Прегръдки!
Бени то като инповизира човек винаги се получава най доброто ....ще ви хареса много беще вкусно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Много лесно ястие, Зиче! И оригинално замислено. Пълнила съм разни други зеленчуци, но лук не ми е идвало на ум. И плънката е по мой вкус. Ще се възползвам от идеята и ще почистя хладилника и аз. :)
ОтговорИзтриванеПриятна и спокойна вечер!
Зиче, много ми допадна идеята! Пълнила съм какво ли не, но лук не ми е идвало на ум, а съм сигурна, че е много ароматно и вкусно! Благодаря ти! Прегръдки и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеНИНЧЕ,ПРОБВАЙ И НЯМА ДА СЪЖАРЯВАШ.Понякога такива рецепти "изчисти хладилник" стават супер а тази е такава със сигурност.
ОтговорИзтриванеCandy наистинамного ароматно и кромида малко сладнее ,та предавамного фин вкус на ястието.
Благодаря ви момичета за хубавите коментари.
ПРЕГРЪДКИ!
Зиче, попада веднага в графата :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
ДАНИ, няма да съжаляваш да знаеш...:)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
E такова чудо не съм яла-изглежда мнооого вкусно.Как дедко да не ги хапне на мезе-за него предвиждай повечко...
ОтговорИзтриванеМного са сладурски!
Хубав ден-прегръдки!
Много вкусно изглежда, направо от толкова вкусни предложения, не смогвам да си ги отбелязвам и приготвям, а така ми се иска да имам време да приготвя всичко вкусно, което видя, пък и да имаме поне по седем стомаха като Алф да изкунсумираме всичко :)))
ОтговорИзтриванеЖИВЕ,направи ги няма да съжаляваш ,особено за мезе на ракийка мммм.. ще събереш овациите на половинчо .
ОтговорИзтриванеЛинче, и аз като теб все викам ще направя това ще направя онова но то няма време кога ,защото все хубави неща предлагат момичетата и така...
Благодаря ви за коментарите милички.
ПРЕГРЪДКИ!