Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 28 декември 2011 г.
БАКЛАВА
ПРОДУКТИ:
2пакета- кори
500гр-орехи счукани
400гр -масло
малко канела,шепа захар
за сиропа:
/ч.ч.=250мл/
3ч.ч.-захар
3ч.ч.-вода
по желание настъргана кора от лимон и ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
*Орехите ,канелата и малко захар смесвам хубаво.
*Намазвам тавата с масло.
*Редя корите и всяка мажа с четка от разтопеното масло ,така поне 6 кори и тогава слагам плънката от смлените орехи и канелата.
*Пак повтарям 3-4 кори, масло,плънка ... и свършвам с останалите кори ...
*Най отгоре се старая да е цяла кората и с нож я нарязвам .аз съм я нарязвала по тези два начина
*Заливам с останалото масло по нарязаните места .
*Пека на 150 градуса за да изсъхва не толкова да се пече.
*Накрая засилвам фурната за да се запече и порозовее.
По желание може и повече да си я припечете.... ние така я харесваме
Когато изстине заливам със сиропа ,но да не е толкова врял, а леко топличък.
Аз по принцип когато има време да престои я оставям така 3 дни да съхне и тогава я заливам и баклавата става уникално вкусна!
Така баклавата трябва да престои поне 24ч за да поеме от сиропа.
Рецептата е за традиционна баклава.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче,взимам си от твоята баклавичка-тази Коледа не правих.Аз съм малко болна,та ако ми е по-добре тези дни може и да спретна една.
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Моята баклава пое сиропа и остана суха и за това ще опитам твоята .
ОтговорИзтриванеТолкова е сочна ...!
Поздрави!
Зиче, ще се почерпя с твойта баклавичка, че вкъщи никой няма да яде ако направя :)
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа и Щастлива Нова година! Желая ти много здраве, усмивки и късмет! Весели празници на теб и семесйтвото ти!
Чудесна е, Зиче, мисля и аз тази година я направя така, цяла и да я нарежа по този красив начин. Обикновено все на малки баклавички я правя, но тази много ми харесва! Чудесна е! Весело посрещане на Новата година!
ОтговорИзтриванеЕх, че сочна е станала, Зиче! Чак ми се напълни устата:)
ОтговорИзтриване''Умирам'' си за баклава ,Зиче! Направо грабвам цялата тава :),такава сочна и вкусна ! И като знам как хубаво мирише в къщи ,когато се пече баклава ! Имам кори от България и ги пазя като очите си :)) за новогодишна баклава ! Ще опитам твоята рецепта , аз досега все с плънка я правя , но и като твоята ми харесва !
ОтговорИзтриванеЧао ,мила:*....хубави празници и голяма прегръдка от мен ! Целувки !
ЖИВЕ, какво се разболяпиле оправяй се ,че Нова година иде ....
ОтговорИзтриванеМИРА,аз винаги тякя яполивам,че да плува в сиропа и в чинийките всички искат сок да се сипва:)
МАРИЯ,Грабвай едната чиния и бягай :)))))Щестлива да е и за теб и семейството ти Новата година!
КАНДИ, вече трета година така я режа и по ми допада този начин по красиво е...
ТРАЯНЧЕ, и за тебе има взимай си почерпи се.
ВАНЧЕ, аз обичам класиката и това е баклавата за мен която може да ме грабне. Опитай я няма да съжаляваш.Щом и кори български имаш значи нямаш грижи никакви.:)
Милимомичета много ви се радвам като ви чета коментарите ,зареждате ме с положителни емоции ,за което безкрайно съм ви благодарна.
Весело и щастливо посрещане на Нова година и нека тя е най благоприятната за вас и семействата ви!
Аз не слагам канела в баклавата ,защото останалите от семейството не обичат,но аз много харесвам.Затова ще се почерпя от твоята едно парченце :)
ОтговорИзтриванеМного обичам баклава, Зиче и
ОтговорИзтриванеточно такава златиста, и нарязана като слънчеви лъчи!
Чудесна е,
желаят ти здраве,късмет и успехи, щастие и много слънце през Новата година, Диана