Тази рецепта е на нашето КАТЕ, която всеки ден ни дарява с невероятни рецепти за хляб.
Уникална е рецептата ,а коричките едни хрупкави станаха ОХХХХ... , от вътре направо като памук.
Когато започнах да ги пека така се надуха, че щяха да излезнат от тавата.:))) Красива гледката........
За вкуса няма да ви разказвам ,щом единият хляб изчезна още парещ.
БЛАГОДАРЯ ТИ КАТЕ ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА!!!
ОБИЧАМ ТЕ МОМИЧЕ!!!
ПРОДУКТИ
115 гр.- царевично брашно
1 ч.л.- сол
2 с.л.- зехтин,.
250 мл.-вода
1 пак.- суха мая 7 гр.
1 к.л. -захар
бяло брашно до меко тесто-да не лепне много
ПРИГОТВЯНЕ
*Всичко се смесва,разбърква се хубаво ,тестото се намазнява от всички страни,слага се в купа завива се с кърпа и се оставя да втаса на топло 40 мин.-аз слагам на 40-50 градуса фурната и завито с кърпа тестото.
*С ръце оформете втасалото тесто на правоъгълник,леко го намазнявам и го завийте като руло,като оставите ръба отдолу.
*Поставете го в тава с пекарска хартия,поръсена с двата вида брашно.
*Завийте го и оставете да втаса отново за един час.
*Загрейте фурната на 180 градуса.
*Направете разрез по средата,по дължина на хлебчето.
*Сложете тавичка с топла вода,на дъното на фурната,а малко над нея почти на най-горна решетка,поставете тавичката с хлебчето.(Аз пекох без вода и пак резултата беше страхотен)
*Печете 30-40 мин.
Охладете на решетка.
(Аз направо оформих никога не втасвам два пъти тесто)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
То от твоите ръце,какво друго би могло да излезе,освен пухкав хляб:)
ОтговорИзтриванеАз няма да ти казвам,колко съм болна,а снощи сварих смокините и днес, с маска на лицето и с ръкавици направих такова омазване,че се чудя,дали ще се получи нещо изобщо?
прегръщам те миличка и много те обичам и аз:)
КАТЕ,влизах в блога ти да те търся как си.Влизах и в другите да видя писала ли си.Притесни ме с тази твоята болест, но щом пишеш ще оцелееш ха ха ха сладурка.
ОтговорИзтриванеЩе станат бонбонките как няма да станат и аз се бях омазала до уши докато ги направя но се получиха.
От майстор на хляб като теб си е цяло щастие похвалите.
ЦУНКИ ПО МОЦУНКИ И ДА ОЗДРАВЯВАШ БЪРЗО.
Ех, Зиче, Зиче, майстор си на хляба!
ОтговорИзтриванеЗаповядай при мен, имам изненада за теб! ;)
Чудесен вид има хляба,а това че е царевичен ми звучи мнооого вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотен ти е хляба, мила Зиче, аз отдавна съм те признала за голям майстор на всичко, но особено на хляба и тестените ти вълшебства!!!!:-))) Чудесен е!!!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те силно и ти желая прекрасни дни!!!:-)))
Откраднах си парченце, Зиче :) божествен е!
ОтговорИзтриванеЯНА, трогна ме с твоята изненада.
ОтговорИзтриванеМИРА,уникално вкусен се получиблагодарение на Катето която ни предложи тази рецепта.
МОНИ,пак ме засрами мила с хвалби благодаря ти.
ЕОС,взимай и бягай че не остана.
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!
Чудно хлебче,впрочем поредната месена вкусотия...
ОтговорИзтриванеИ аз го приготвих, но не ми се получи. 2 пъти го правих, не ми бухна. Първият път го хвърлих, втория пуснах фурната, уж да е по- топло, но не стана. Самото тесто стоеше като грис. Къде греша?
ОтговорИзтриванеПоставете го в тава с пекарска хартия,поръсена с двата вида брашно.....
ОтговорИзтриванеА кое друго брашно, друго не присъства в рецептата?!
Поставете го в тава с пекарска хартия,поръсена с двата вида брашно.....
ОтговорИзтриванеА кое друго брашно, друго не присъства в рецептата?!