Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 2 декември 2011 г.
Хляб без месене на Йоли
ДЕСИ ме провокира с нейното хлебче направено по рецептата на Йоли и аз като съм луда на тема теста се запретнах вечерта късно в 20ч да меся ,че за сутринта нямаше да имам хляб.
Получи се много пухкав и не ронлив хляб.
Едвам снимах направо на скарите докато отдъхваха ,защото лакомниците в къщи стояха и душаха като кученца около хляба.
Пак ме извинете за кофтито снимки но това е положението при нас.:)))
Продукти:
15гр.- прясна мая
1ч.ч.- хладка вода
2с.л.- олио (аз сложих зехтин)
1ч.л.- захар
1ч.л.- сол
брашно колкото поеме
семена по избор
Приготвяне
*Маята и захарта се разтварят във водата и към тях се прибавя олиото и солта.
*Изсипете в купа и постепенно започенете да прибавяте брашното като непрекъснато бъркате с лъжица.
*Добавяте брашно докато получите много гъсто лепкаво тесто. След като усетите, че вече трудно се бърка с лъжицата тестото е готово.
*Намажете с мазнина малка правоъгълна кексова форма и поръсете обилно стените и със семена по ваш избор.
*Изсипете тестото във формата,(аз поръсвам обилно с брашно) и оставете да втаса докато удвои обема си.
*Хлебчето се пече 20 минути в предварително загрята фурна на 200 С.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче,
ОтговорИзтриванестрахотен ти се е получих хляба :)))
Прегръдки и хубав ден!
Зиче,от тази миризма на печен хляб как да заспи човек.И аз да бях у вас щях да чакам като кученце...Хубаво хлебче е станало...Поздрави на Бабин Медунчо и останалите сладури...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Зиче,
ОтговорИзтриванекакво да те извиняваме? Запретнала си ръкави, направила си прословутата питка на Йоли, която замислям и аз покрай вашите подстрекателства и да те извиняваме! Няма такова нещо- само ще ти благодарим за резултатът;-)
Поздравления!
Хубави почивни дни!
И аз от кога съм му хвърлила око на това хлебче ако знаеш, но все не му идва времето. Твоето изглежда много пухкаво и мекичко!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Браво, Зиче! Чуден е!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
В къщи почти не ядем купен хляб,а откакто открих това хлебче,го приготвям всеки път,когато нямам време или не приготвям нещо специално!
ОтговорИзтриванемного хубав е станал хляба,на шуплички мммм.....
Прегръдки и хубав уикенд!
Още един глас в подкрепа на рецептата!
ОтговорИзтриванеЗдравче,подозирам,че и ти ще го правиш много често,виж какъв ти е хубав,мек,пръхкав и с хрупкава коричка!
Пожелавам ти вкусни и уютни почивни дни и поздрави на внучетата!
Зиче , твоя хляб е удоволствие за окото и за душата! Прекрасен е станал! Много хубави снимки! Никога не съм опитвала да опека хляб,....без месене, но.....явно сега му е дошло времето! Ще опитам рецептата ти непременно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за прекрасната идея!
Желая ти приятни почивни дни, изпълнени с много романтика, любов и кулинарни вълшебства!!! Прегръдки!
Наистина много добре изглежда! Представям си колко приятно е ухаело у вас на прясно изпечен хляб.
ОтговорИзтриванеПоздравления за ентусиазма! Мен напоследък все повече ме мързи да правя хляб.
Поздрави и хубави почивни дни!
ДАНИ,
ОтговорИзтриванеЖИВЕ,
МЪХЧЕ ,ЛИНЧЕ,
ТРАЯНЧЕ,
КАТЕ,
РОСЕ,
АЛБЕНА,
ЕЛИ,
МНОГО СТЕ МИЛИ МОМИЧЕТА ...
Когато ви видя наредени в коментари ми топлите душата и ме стимулирате.
Хляба в къщи е на почит и то домашният и всеки ден си меся хляб купешкият не го харесват та за това все търся нови идеи.
Сега се пече чаревичен хляб на КАТЕТО само като го гледам как е бухнал и как ухае нямам търпение да го опитам.
силно ви прегръщам и хубава събота ви желая!
Зиче,хлебчето ти е невероятно,ще го пробвам и аз!!! Само да попитам колко ти е голяма формичката?
ОтговорИзтриванеОпааа, пак хлебче!:-))) Ама как хубави ти се получават, Зиче! Личи си, че са направени с много любов!:-))
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила!
Тази вечер я правя за втори път, първата се изяде на секундата. Благодаря за рецептата!!!
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че съм помогнала :)
Изтриване