Последователи

сряда, 30 май 2012 г.

БРУСКЕТИ с кашкавал,домат,риган и маслини


Внучката от няколко дни ме караше да и направя брускети даааа ама аз като не знам как се правят пък и рецепти няма за тях. Whistling
 Реших да скалъпя някакво тесто да пробвам.
 Тя ми каза какво да им сложа и с какво ги обича купешките. Party
 Та така се получиха брускети Марети.FlutterParty


ПРОДУКТИ
2 - яйца 
 150 мл.-прясно мляко, 
 150 мл.-кисело мляко 
1 с.л.-сол 
1равна с.л.-захар 
1 с.л.-оцет
1/2 кубче - мая
около 600-700гр.- брашно за меко тесто
1к.ч.-зехтин или олио 

  за единият вид брускети 
домат от 1/2 буркан, но отцедени през цедка да остане само месестата част,или сушени
 маслини нарязани,или паста от маслини,
риган

  за вторият вид 
кашкавал настърган на ситно ренде,
 риган,
на ситно магданоз,
 чер пипер


Приготвяне 
От продуктите без зехтина замесих тесто.
 Когато се оформи хубава топка без да маже под бъркалките на машината ,започнах на струйка да сипвам зехтина докато го поеме хубаво.
 Разделих тестото на две.
 В едната част прибавих доматите,маслините,ригана 
В другата част прибавих кашкавала ,ригана и черният пипер.
 Хубаво ги омесих да се разпредели навсякъде в тестото.
 Към това с доматите прибавих още малко брашно. 
Направих фитили дебели около 2см.
Наредих в тавата от печката покрита с хартия но не режете предварително по тавата .


Когато се сложи единият фитил хартията издърпваме да стане преградка и като втасат да не се слепват. 
Ето така 

 

Оставих да втасат за 30-40мин. 
Пекох на 190 градуса.
 Готовите франзелки нарязах на тънки парчета .
Сложих в тавите и суших на вентилатор 200 градуса докато станат хрупкави и леко се припекат.
Така се получиха чудни брускети на които децата им се насладиха и излапаха набързо.
 Тези с кашкавала лично на мен много ми харесаха ,но децата повече си хапнаха с доматите .


Можете и да си ги хапнете така ,без да ги сушите за брускети, станаха невероятно пухкави и вкусни.








10 коментара:

  1. Зиче, чудесни са станали!
    И тестото е прекрасно винаги с кисело и прясно мляко!
    И колко ли бира ще изпият ? :)))
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани с биричка са супер наистина.

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно! През почивните дни ще направя!

    ОтговорИзтриване
  4. Харесват ми ,Зиче...подредила ги като войници...
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересно!Днес си мислех ,като гледах една реклама,дали в домашни условия могат да се направят и отварям и гледам че и друг е мислил като мен ,но не само мислил а даже и вече ги направил!Поздравления Зиче!Чудесно изглеждат и ти вярвам че са били и много вкусни!Ще взема да се пробвам!

    ОтговорИзтриване
  6. Пекарна Зиче!:) Страхотни са! Хрупкави, ароматни и вкусни, много вкусни! Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. пробвах тази рецепта наистина станаха много хубави но как да ги запазя хрупкави и на следващия ден ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами не ги прибирайте в нищо ...така ще си останат хрупкави. Аз част от тях прибрах в найлонче и омекнаха.Тези които бяха в панерчето си останаха такива ,хрупкави.

      Изтриване
  8. Страхотни станаха! Аз направих тестото по рецептата, като сложих в него и домати, настъргани на ситно шунка и кашкавал. След като нарязах фитилите и ги подредох в тавата ги поръсих щедро с олио, сол, домати, риган и мащерка. Пекох до хрупкавост. Станаха жестоки и децата много ги харесаха! Благодаря за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...