Реших да скалъпя някакво тесто да пробвам.
Тя ми каза какво да им сложа и с какво ги обича купешките.
Та така се получиха брускети Марети.
ПРОДУКТИ
2 - яйца
150 мл.-прясно мляко,
150 мл.-кисело мляко
1 с.л.-сол
1равна с.л.-захар
1 с.л.-оцет
1/2 кубче - мая
около 600-700гр.- брашно за меко тесто
1к.ч.-зехтин или олио
за единият вид брускети
домат от 1/2 буркан, но отцедени през цедка да остане само месестата част,или сушени
маслини нарязани,или паста от маслини,
риган
за вторият вид
кашкавал настърган на ситно ренде,
риган,
на ситно магданоз,
чер пипер
Приготвяне
От продуктите без зехтина замесих тесто.
Когато се оформи хубава топка без да маже под бъркалките на машината ,започнах на струйка да сипвам зехтина докато го поеме хубаво.
Разделих тестото на две.
В едната част прибавих доматите,маслините,ригана
В другата част прибавих кашкавала ,ригана и черният пипер.
Хубаво ги омесих да се разпредели навсякъде в тестото.
Към това с доматите прибавих още малко брашно.
Направих фитили дебели около 2см.
Наредих в тавата от печката покрита с хартия но не режете предварително по тавата .
Когато се сложи единият фитил хартията издърпваме да стане преградка и като втасат да не се слепват.
Ето така
Оставих да втасат за 30-40мин.
Пекох на 190 градуса.
Готовите франзелки нарязах на тънки парчета .
Сложих в тавите и суших на вентилатор 200 градуса докато станат хрупкави и леко се припекат.
Така се получиха чудни брускети на които децата им се насладиха и излапаха набързо.
Тези с кашкавала лично на мен много ми харесаха ,но децата повече си хапнаха с доматите .
Можете и да си ги хапнете така ,без да ги сушите за брускети, станаха невероятно пухкави и вкусни.
Зиче, чудесни са станали!
ОтговорИзтриванеИ тестото е прекрасно винаги с кисело и прясно мляко!
И колко ли бира ще изпият ? :)))
Прегръдка!
Дани с биричка са супер наистина.
ОтговорИзтриванеМного апетитно! През почивните дни ще направя!
ОтговорИзтриванеХаресват ми ,Зиче...подредила ги като войници...
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Много интересно!Днес си мислех ,като гледах една реклама,дали в домашни условия могат да се направят и отварям и гледам че и друг е мислил като мен ,но не само мислил а даже и вече ги направил!Поздравления Зиче!Чудесно изглеждат и ти вярвам че са били и много вкусни!Ще взема да се пробвам!
ОтговорИзтриванеПекарна Зиче!:) Страхотни са! Хрупкави, ароматни и вкусни, много вкусни! Браво!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са!:)
ОтговорИзтриванепробвах тази рецепта наистина станаха много хубави но как да ги запазя хрупкави и на следващия ден ?
ОтговорИзтриванеАми не ги прибирайте в нищо ...така ще си останат хрупкави. Аз част от тях прибрах в найлонче и омекнаха.Тези които бяха в панерчето си останаха такива ,хрупкави.
ИзтриванеСтрахотни станаха! Аз направих тестото по рецептата, като сложих в него и домати, настъргани на ситно шунка и кашкавал. След като нарязах фитилите и ги подредох в тавата ги поръсих щедро с олио, сол, домати, риган и мащерка. Пекох до хрупкавост. Станаха жестоки и децата много ги харесаха! Благодаря за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеМного добра рецептадори дете мое да ги приготви!
ОтговорИзтриване