Плънка
1 ч.ч. сварен ориз
натрошено сирене
50 гр. чисто масло,
пресен джоджен
сол,
чер. пипер,
2 яйца,
1/2 ч.ч. прясно мляко,
1 връзка измит и с махнати жили лапад ситно нарязан
Всичко това се разбърква хубаво
Кори за баница, аз използвах Фамилия
за заливка
1/2 кофичка кисело мляко с 2 яйца
ПРИГОТВЯНЕ
Корите две по две поръсваме с направената плънка и се навива на руло.
Нарежда се в подмаслена тава като навита баница.
Слагаме да печем и като се зачерви заливаме със заливката
Слагаме отново баницата да се до изпече.
Рецептата е взаимствана от тук
За закуска с чаша айран се е утепало-както казват в някой край....
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусна,Зиче.
Поздрави!
Зиче, много вкусна и красива баница клин си приготвила!
ОтговорИзтриванеОпитвала съм подобна но не така пухкава и сочна като твоята!
Желая ти слънчев ден!
Много обичам такава баница , ама ориз не съм слагала никога :)...ще пробвам ,Зиче !Хубава неделна вечер ! Целувки!
ОтговорИзтриванеПризнавам, все още не съм пробвала това родопско чудо, но не е късно, гледайки колко апетитно изглежда, а и съм убедена, че ще се хареса вкъщи.
ОтговорИзтриванеДояде ми се :)) Наистина! Отивам да поровя малко из хладилничето, макар че там няма да намеря от твоята вкусотия.
Това е родопска баница:) Много е вкусна. Поздрави, Зиче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета ,че наминахте при мен и коментирахте.
ОтговорИзтриванеТова не е истинският родопски клин а нова модернизирана версия.:))))
Стана вкусен и така но си предпочитам автентичният истинският клин.
Прегръщам ви!
Много е апетитна, Зиче!
ОтговорИзтриванеКак искам едно парченце...
Прегръдки и пожелания за успешна нова седмица!
Зиче, много вкусно предложение- аз правя такава баничка със спанак вместо лапад и е една от любимите ми! Само че не я навивам, ами си я правя с две кори, като клин.
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила, много ме топлиш с тези хубави родопски рецепти (пък било то и модернизирани), да знаеш!