ПРОДУКТИ
500гр. кайма
1ч.ч -ориз
сол ,чер пипер ,червен пипер ,магданоз
1-крумид лук
1 настърган домат
олио
ЛАПАДОВИ ЛИСТА -се попарват с топла вода за минутка да омекнат
ПРИГОТВЯНЕ
Кромида се нарязва на ситно и се задушават в олио ..
Прибавя се каймата която сме я разбъркали с 1 -ч.ч. вода
Червеният пипер и домата се добавят.
Изчакваме 5мин да се позапържи, слагаме и ориза ,да се посвари.
Накрая подправките и махаме от огъня ...
От попарените листа изрязваме средната жилка с ножче като се стараем да не пробием листа.
Навиваме сарми с плънката и нареждаме в глинен съд.
Аз навих този път на дълго листа и така по лесна станаха едни дългички като масурчета ... чудни.
Като ги навием всички, сипваме олио върху тях и вода .
Слагаме във фурната и печем от начало на най силно после намаляваме ...
Може и в тавичка да ги наредите и там да печете също стават чудесни.
Сервираме с кисело овче или краве мляко и счукан чесън с оцет
:), Зиче, на една вълна сме:). Твоите изглеждат много вкусно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесни са ,Зиче сармичките !
ОтговорИзтриванеПрегръдки :* !
Пролетно и вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Чудни! Поздрави и усмихнат ден, Зиче!
ОтговорИзтриванеМного хубави са станали, Зиче!Чудни!
ОтговорИзтриванеммм ама как ги загъвате толкова симпатични ...
ОтговорИзтриванеЗи4е страхотни сърмички,ще пробвам и аз с листа от лапад,защото не съм яла такива.
прегръдки и хубава вечер мила
КАНДИ,
ОтговорИзтриванеИВАНА,
ЛИНА,
ЯНА,
ТРАЯНА,
МИМКА,
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!
Интересно предложение, не се бях сещала, че мога да завия сарми от листа лапад. Благодаря ти :)
ОтговорИзтриванеÓtima receita para o próximo domingo...
ОтговорИзтриванеBom fim de semana!
¸.•°`♥✿⊱╮
❤♡
FELIZ DIA DAS MÃES!!!
Beijinhos.
Brasil
°º °♫♫♪¸.•°`
Зиче,
ОтговорИзтриванепрекрасни са! Аз няма нерви да навивам, но от тези тук с радост ще си похапна!
Много обичам лапад и сърмичките ми допадат...Чудесни са Зиче!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Преди години сме правили с майка такива сърми, бяха много вкусни!
ОтговорИзтриване