Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 13 декември 2010 г.

ЛИМОНОВ КРЕМ (Lemon curd)

КРЕМА Е ЗА ЛЮБИТЕЛИ НА ЛИМОН И КИСЕЛО!!!





Пропорцията е следната:
на един лимон - едно яйце, 50гр захара и 10-15 гр краве масло.






РЕЦЕПТА ЗА ТРИ ЛИМОНА

На двата лимона настържете кората и я добавете към 150 гр захар, разбъркайте./аз долавих към 250гр захар може и още да се сложи защото е киселко/
Изстискайте сока от трите лимона, добавете го при захарта, разбъркайте.
Разбийте трите яйца с виличка, без да ги правите на пяна и добавете и тях. Оставете 30-ина мин да постои сместа, за да поеме хубаво аромата на лимоновата кора.
Прецедете сместа, за да махнете настърганата кора и, ако има остатъци от недоразбит белтък. Иначе може да се сварят и да личат на парченца.
Сипете в тенджерка, добавете 40 гр краве масло и варете на среден огън, като бъркате, докато се сгъсти. Различно е времето, от 3-4 мин до 10-12 мин.зависи на котлон или газ се вари.
Кремчето се съхранява в хладилник до две седмици (ако остане какво да съхранявате!)




Така прецедено, може да се вари направо на слаб-среден огън, без водна баня и без да завира, като непрекъснато се разбърква. Може да се използват портокали, мандарини, грейпфурт, смесено портокали-лимони, някои го правят и с други плодове – вишни, ягоди, според вкуса и желанието. Ако ви се стори кисело, ( то по принцип си е такова), може да вземете два лимона, или пък да увеличите захарта.
Става като крем за торта, за пълнеж на еклери и фунийки.






ИЗТОЧНИК
ЛАБРЕКС ВИНАГИ СЪМ ХАРЕСВАЛА ТОВА КОЕТО НИ ПРЕДЛАГАШ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар